Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ "AVALONA" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ



Το 2005, μία ομάδα γυναικών, με μεράκι και υπευθυνότητα, ίδρυσε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών με την επωνυμία «AVALONA», μεσαιωνική ονομασία της περιοχής του Αυλωναρίου. Πριν από την ίδρυση του Συνεταιρισμού είχε υπάρξει επίμονη προσπάθεια του Δήμου Αυλώνος και ιδιαίτερα του Δημάρχου Δημήτρη Κατσούλη να ενθαρρύνει την ανάληψη πρωτοβουλίας από τις γυναίκες της περιοχής για την οργάνωση συνεταιρισμών. Διοργανώθηκαν ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια τόσο στο Αυλωνάρι όσο και στην Χαλκίδα με τη συμμετοχή στελεχών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας τα οποία παρακολούθησαν περισσότερες από 24 γυναίκες από όλα τα χωριά του Δήμου. Τελικά την πρωτοβουλία πήραν γυναίκες από την περιοχή του Αυλωναρίου και ίδρυσαν τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών «AVALONA»

Οι γυναίκες που ίδρυσαν και συμμετέχουν στον Συνεταιρισμό είναι: 
Χροναίου - Κοτρόζου Σοφία (Πρόεδρος)
Κωνστάντιου Ευαγγελία (Γραμματέας)
Νικολάου Βασιλική (Ταμίας)
Αϊδίνη Ελένη (μέλος)
Λειβαδάρα Βασιλική (μέλος)
Μαρίνου Παναγιώτα (μέλος)
Μαρίνου Μαρία (μέλος)

Το εργαστήρι και το κατάστημά του Συνεταιρισμού βρίσκονται πάνω στην Κεντρική επαρχιακή Οδό Χαλκίδας - Κύμης (στο μέσο περίπου της απόστασης) στα Χάνια Αυλωναρίου του Δήμου Αυλώνος.
Είναι δίπλα στο πρακτορείο ΚΤΕΛ και απέναντι από τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Δραστηριότητα του Συνεταιρισμού είναι η παρασκευή ειδών διατροφής βασισμένα σε παραδοσιακές, αυθεντικές συνταγές που διασώθηκαν μέχρι σήμερα.
Για την παρασκευή των προϊόντων χρησιμοποιούνται  αγνά υλικά που προμηθεύονται από τις τοπικές καλλιέργειες και ακολουθούν τις παλιές διαδικασίες και συνταγές.
Ο Συνεταιρισμός Γυναικών προσπαθεί να διασώσει την παράδοση της γεύσης, υπερασπίζεται τα τοπικά προϊόντα και προσφέρει στα σύγχρονα νοικοκυριά μια καθημερινή και ουσιαστική σχέση με την παράδοση και την αυθεντικότητα.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και είναι μία από τις σημαντικότερες συνεταιριστικές ομάδες στην Στερεά Ελλάδα και ίσως η πιο δραστήρια στην Εύβοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και ...

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνο...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί...