Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"ΣΤΕΡΕΑ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  αξιοποιεί τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ υπέρ των συμπολιτών μας και ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος με γενικό τίτλο:
"Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή"
Είναι το πρόγραμμα που εγκρίθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση με ίδια μέσα του Υποέργου "Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή" με Α/Α 1 της Πράξης "Στερεά Ασπίδα για τον Καταναλωτή" και Κωδ. ΟΠΣ 425658 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».
Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ η εξασφάλιση της οποίας (χρηματοδότησης) αποτελεί σημαντικότατο επίτευγμα για την ΕΝΩΣΗ μας διότι είναι από τα λίγες πιστοποιημένες ενώσεις καταναλωτών που κατάφεραν επιτυχώς να υποβάλλουν πρόγραμμα και φάκελο με αυστηρότατα κριτήρια αποδοχής από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Τα δύο προγράμματα έχουν όπως παρακάτω:
ΔΡΑΣΗ 1: ΝΕΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
H ΕΠΚΑ-ΣτΕ, θα οργανώσει στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος δράσεις ενημέρωσης για τα δικαιώματα των νέων ως καταναλωτές, με στόχο την ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης αυτής της ευπαθούς κατηγορίας καταναλωτών.
Το συνολικό φάσμα δράσεων αποτελείται από ενέργειες όπως: μελέτες καταναλωτικής συμπεριφοράς νέων, έρευνες αγοράς που θα απεικονιστούν σε ιστοσελίδα, δράσεις διάχυσης με έντυπο υλικό, ανοιχτές εκδηλώσεις στην Περιφέρεια, συνεντεύξεις τύπου, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, προώθηση στα κοινωνικά δίκτυα και στη βάση μελών και φίλων της Ένωσης.
ΔΡΑΣΗ 2: ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο παρελθόν αποτελούσε την τρίτη Περιφέρεια της χώρας σε κατά κεφαλήν εισόδημα. Η βίαια όμως προσαρμογή της χώρας μας σε συνδυασμό με την αποβιομηχάνιση περιοχών όπως η Εύβοια και η Λαμία, έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια από νοικοκυριά που στο παρελθόν παρουσίαζαν υψηλή πιστοληπτική ικανότητα και αντίστοιχα είχαν δανειστεί για καταναλωτικούς, επαγγελματικούς ή στεγαστικούς σκοπούς.
Η ΕΠΚΑ-ΣτΕ δέχεται καθημερινά ένα σημαντικό αριθμό τηλεφωνημάτων και επισκέψεων από υπερχρεωμένους καταναλωτές, στα πλαίσια της εφαρμογής των ευεργετημάτων του N. 3869/2010. Ένας μεγάλος αριθμός όμως καταναλωτών είναι αφενός ανενημέρωτος και αφετέρου δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφύγει σε νομικούς για τις απαιτούμενες συμβουλές και ενέργειες. Η Ένωση θα υποστηρίξει καταναλωτές της Περιφέρειας, με τη συνδρομή νομικών και οικονομολόγων με δράσεις ενημέρωσης, ανοιχτές, διαδικτυακές και με χρήση εντύπων.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου και των δύο δράσεων είναι 30.967,97 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου των υποέργων έχει έναρξη την 01/06/2013 και λήξη την 30/11/2013.
Στα πλαίσια υλοποίησης αυτών των δράσεων η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ καλεί τους καταναλωτές να ενημερώνονται από το site της Ένωσης αλλά και από τα γραφεία μας, για την πορεία των προγραμμάτων αλλά και των ενημερωτικών εκδηλώσεων και δελτίων για το πρόγραμμα υλοποίησης.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ
Γ. Μητροπέτρος
Πρόεδρος

ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
 ΕΔΡΑ: Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1 & ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100   ΤΗΛ:22210-20509                                                                                                                           Site:www.epka-ste.gr                                                                                                             MAIL:info@epka-ste.gr                                                                                                                           Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…