Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Μελισσοκομίας που διοργάνωσε ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» της Νέας Αρτάκης  από 22 έως 24 Ιουλίου 2013.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν περισσότεροι από ενενήντα (90) μελισσοκόμοι και ενδιαφερόμενοι για να ξεκινήσουν την μελισσοκομία από την περιοχή της Χαλκίδας και της Κεντρικής Εύβοιας και παρακολούθησαν με ιδιαίτερη επιμέλεια τις εισηγήσεις των εξειδικευμένων στην μελισσοκομία Γεωπόνων Σοφίας Γούναρη και Παναγιώτη Σκοτειδάκη.
Στο σεμινάριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης του Πρωτογενή Τομέα κ. Δημήτρης Βουρδάνος ο οποίος εξήρε την συμβολή της μελισσοκομίας στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα  και ιδιαίτερα στην Εύβοια η οποία έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει ακόμη πιο μαζικά και οργανωμένα αυτόν τον τομέα. Εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας στην βελτίωση και την ανάδειξη της μελισσοκομίας στον νομό.

Η Υπεύθυνη Κατάρτισης του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης κ. Ελένη Πινακούλα- Κατσούλη, επεσήμανε την διπλή σημασία του εκπαιδευτικού σεμιναρίου τονίζοντας: «Πρώτον γιατί όπως αποδείχθηκε από την πρωτοφανή συμμετοχή των εκπαιδευομένων  είναι τεράστιο το ενδιαφέρον στην Εύβοια για την μελισσοκομία γεγονός και ωθεί στον προγραμματισμό και άλλων  παρόμοιων εκπαιδευτικών διαδικασιών  στο άμεσο μέλλον, και δεύτερον γιατί με το πρόγραμμα μελισσοκομίας κάνουμε ως Κέντρο Νέας Αρτάκης ένα καινούργιο ξεκίνημα. Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης, παρά τις τεράστιες ελλείψεις στην υποδομή λόγω πολύχρονης εγκατάλειψης αλλά και έλλειψης των πιστώσεων για την συντήρηση και την αντικατάσταση του εξοπλισμού, με εθελοντική προσφορά των εργαζομένων του, κατόρθωσε να ανοίξει και να δώσει στην εκπαιδευτική διαδικασία την Αίθουσα Σεμιναρίων και να είναι έτοιμο να φιλοξενεί από τούδε και στο εξής  προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης για όλους τους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και  του διατροφικού τομέα, να φιλοξενεί εκδηλώσεις ενημέρωσης για αγροτικά και διατροφικά θέματα και για τον σκοπό αυτό είμαστε στη διάθεση όλων των αγροτικών και παραγωγικών φορέων της Εύβοιας για να ξαναδοθεί στην αγροτική κοινότητα του νομού αυτή η όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία δομή εκπαίδευσης και επιμόρφωσης. Αξίζουν ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες, στους εκπαιδευτές, στους συμμετέχοντες μελισσοκόμους και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουρδάνο για την συμπαράσταση και την υποστήριξη. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί παρά τις αντίξοες συνθήκες και είμαστε σίγουροι ότι θα φέρνουμε διαρκώς καλύτερα αποτελέσματα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως:
Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο πάνω από  2.0…