Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΨΗΦΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ


Ελ. Βενιζέλου 12 , 34 100 Χαλκίδα

Τηλ: 2221086452 , 2221022885 , 2221023510 - Fax: 2221080918

E-mail: epimevia@hol.gr     www.eviachamber.gr
                                                                           
Χαλκίδα  28.1.2014 
  
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
 ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Στις 28/01/2014 πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη φορέων στο Επιμελητήριο Ευβοίας για το θεσπισθέν και ισχύον από 1/1/2014 φορολογικό καθεστώς που δρώντας  τιμωρητικά και ισοπεδωτικά οδηγεί στον αφανισμό των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων δηλαδή του κύριου παραγωγικού ιστού της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Κοινή απαίτηση των φορέων της Εύβοιας  είναι η ακύρωση ισχύος των νέων ρυθμίσεων που επιβλήθηκαν χωρίς αναπτυξιακή προοπτική  φτάνοντας στα όρια της αντισυνταγματικότητας  (π.χ παραβίαση της  αρχής της αναλογικότητας) .ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΥΒΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ:

1/Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν τα νέα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα.                                                     
2/Άμεση  κατάργηση του εξοντωτικού προστίμου ύψους 10.550 ευρώ για μη αναγραφή έστω και ενός κανονικά ασφαλισμένου ατόμου στην μηνιαία ΑΠΔ.     
3/Μη εφαρμογή του νέου τρόπου φορολόγησης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αντίστοιχων εισοδημάτων του αγροτικού τομέα (επαναφορά αφορολόγητου ορίου εισοδήματος στο ποσό του επίσημα αποδεκτού ελάχιστου εισοδήματος κλπ).
4/ Αποδοχή του ανθρώπινου λάθους ως συστατικού της έννομης συμπεριφοράς και όχι ως κριτηρίου δόλιας παραβατικότητας.
5) Θεσμοθέτηση ενός απλού, σταθερού ,  δίκαιου και σε αναπτυξιακή κατεύθυνση φορολογικού συστήματος που θα στοχεύει στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της εργασίας  ενάντια σε δυνατότητες και παραθυράκια φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ στον αναγκαίο διάλογο για με άξονα τα παραπάνω αιτήματα που αποτελούν τα κορυφαία επιμέρους ειδικότερων αιτημάτων που απορρέουν από τις ίδιες αιτίες.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΣΕΕ. ΓΣΒΕΕ Επιμελητήρια, Συλλόγους- Σωματεία με κοινοποίηση στα ΜΜΕ.  Το επόμενο άμεσο βήμα θα είναι η δυναμική κινητοποίηση όλης της Εύβοιας ( φορέων και πολιτών) με στόχο την μη εφαρμογή των νέων άδικων μέτρων με την υιοθέτηση και πραγματοποίηση κάθε μορφής κοινά αποδεκτών κινητοποιήσεων.  
ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ:
Ø  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Ø  ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ø  ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΜΩΝ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΕΥΒΟΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ø  ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ø  ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Εκ του Επιμελητηρίου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως:
Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο πάνω από  2.0…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…