Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΣ: ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ


Και ξαφνικά, εκεί που όλα βαίνουν καλώς.
Εκεί που η ανεργία μειώνεται και δεν έχουμε 28%, εκεί που τα συσσίτια των ενοριών και των Δήμων γίνονται μόνο για ..παιδευτικούς λόγους, εκεί που τα χαράτσια, οι φόροι, τα τέλη και τα …τέλια, έχουν γονατίσει τους πολίτες, εκεί που οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες έχουν ισοπεδώσει την αξιοπρέπεια των νοικοκυριών, εκεί που η ανεργία των νέων δεν είναι… 60%, και όποιος σπουδάζει έχει εξασφαλισμένη δουλειά….εκεί ακριβώς, στην χώρα μας, που όλα πάνε ρολόι και η ανάπτυξη…έρχεται για να σωθούμε όλοι, εκεί ακριβώς έρχεται η εθνοσωτήρια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ξεπουλήματος της χώρας, να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου σε ακόμα ένα κλάδο εργαζομένων….
Παρέα της βέβαια έχει την συντεταγμένη «υπηρεσία» των υποτακτικών Μ.Μ.Ε. και των κάθε είδους κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων και λοιπών «πατριωτών» «τύπου» Χρήστου Κώνστα (Χ.Κ.) σε κεντρικό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, για να κατασυκοφαντήσουν ένα κλάδο εργαζομένων.
Γνωστό το κόλπο, που έχουν εφαρμόσει και σε άλλους κλάδους, όταν θέλουν να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους δηλ. την οικονομική εξαθλίωση, τις απολύσεις, το σπάσιμο του ηθικού τους.
Τώρα και στους καθηγητές χωρίς κανένα λόγω, έφεραν όλες αυτές τις ρυθμίσεις στις διακοπές του Πάσχα και λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, θέλοντας και με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε., να ρίξουν το μπαλάκι στις πλάτες των καθηγητών προσποιούμενοι, πως ενώ αυτοί σκέπτονται τα παιδιά, οι …άκαρδοι Δάσκαλοί τους δεν τους σκέφτονται και βάζουν φραγμό στο μέλλον τους…!
Οι επί τις ουσίας απαντήσεις για όλα τα συκοφαντικά που λέγονται σε βάρος των καθηγητών, έχουν δοθεί και από την ΕΛΜΕ Ευβοίας σε σχετική ανακοίνωση.
Αυτό όμως που θα πρέπει να προβληματίσει όλους, είναι πως κάθε φορά που θέλουν να περάσουν κάτι που είναι αντιδραστικό, ανάλγητο και ισοπεδωτικό «εν χορδές και ογράνεις» οι Κυβερνώντες, τα παπαγαλάκια και οι «πρόθυμοι» τους, ανακαλύπτουν τα προβλήματα που έχει ο κλάδος..; Πριν, τα όποια μέτρα, «μούγκα»…

Τώρα τους ένοιαξε το μέλλον των παιδιών, τώρα τους προβλημάτισε η παιδεία των νέων…Τώρα ανακάλυψαν τους … «επίορκους» και όλα τα δεινά….! Δεν λέει κανείς ότι δεν υπάρχουν υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα στην παιδεία μας.
Με διάλογο, τομές, σπάσιμο του πελατειακού συστήματος και χρηματοδότηση μπορούν να επιλυθούν.
Επιστέγασμα όλων των παραπάνω ήταν η προληπτική «δημοκρατική επιστράτευση»… ή κατά την Ρεπούσια φρασεολογία «δημοκρατικός… συνωστισμός» στα σχολεία, πριν ακόμα αποφασίσουν οι καθηγητές για το πώς θα μεθοδεύσουν το αγώνα τους…Είναι σαν και αυτό της γνωστής σε πολλούς από αυτούς «χούντας» δηλ. «απαγορεύεται η συνάθροιση άνω των τριών κ.λ.π…..» προληπτικά, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ αντιδημοκρατικότητας και συνταγματικής εκτροπής, όπως λένε διακεκριμένοι Συνταγματολόγοι.
Όλη η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει, στον τρόπο αλλά και στις μεθοδεύσεις.
Όλους μας αφορά, η Δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη και η προκοπή της χώρας.!
Γι΄αυτό σε όλους αυτούς που τώρα ανακάλυψαν την …«Αμερική», τούτο ταιριάζει:
 «Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ….!»
Χαλκίδα 13 Μάη 2013
Ευπειθώς αναφέρω…
Γιώργος Μητροπέτρος
Οικονομολόγος –Καθηγητής Δ.Ε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…