Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαναστασίου  περνά στην αιωνιότητα  έχοντας χαράξει με την επιστημονική κοινωνική και κυρίως πολιτική παρουσία ανεξίτηλα την σφραγίδα του στην Εύβοια και ιδίως στην Βόρεια Καρυστία.
Γόνος προοδευτικής οικογένειας με μεγάλη προσφορά στην Εθνική Αντίσταση αφιέρωσε την ζωή του στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον αγώνα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ως επισφράγισμα της πολιτικής του διαδρομής υπήρξε η δωδεκαετής θητεία του ως Δημάρχου Κονιστρών. Είχε προηγηθεί η θητεία του στην Κοινότητα Μονοδρίου, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στον ενιαίο Σύνδεσμο της Περιοχής της Κύμης.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαναστασίου έδωσε πνοή και οργάνωσε αποτελεσματικά τον μικρό καποδιστριακό Δήμο των Κονιστρών δίνοντάς του δυναμική που δεν είχαν πολλοί μεγαλύτεροι Δήμοι. Υπήρξε ο συνετός, ανιδιοτελής και σοβαρός παράγοντας της Αυτοδιοίκησης που ενέπνευσε δράσεις και προγράμματα τοπικής ανάπτυξης πρωτόγνωρα για την Βόρεια Καρυστία.
Δώσαμε μαζί το 2010 τον αγώνα των επιχειρημάτων και των θέσεων για να δημιουργηθεί ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου. Πιστεύαμε ότι η διοικητική ενότητα της Βόρειας Καρυστίας είναι η κρίσιμη προϋπόθεση για να πορευθεί η Βόρεια Καρυστία στην νέα εποχή, την εποχή που παρά την διαρκώς βαθύτερη οικονομική και πολιτική κρίση, θα ανατείλει και στην οποία η ισχυρή και αποτελεσματική τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι όχημα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής. Ο αγώνας για την θεσμική ενότητα, την πρόοδο και την ανάπτυξη στην Βόρεια Καρυστία  είναι μία ακόμη  μεγάλη προσφορά του Δημήτρη Παπαναστασίου στον τόπο μας. Αυτή είναι και η πολιτική παρακαταθήκη που πρέπει να εμπνεύσει  τους νέους πολίτες στον αγώνα για την τοπική δημοκρατία, την προοδευτική δημοτική διακυβέρνηση  και την ανάπτυξη στα χωριά μας και στην Βόρεια Καρυστία.
Ο Δημήτρης Παπαναστασίου θα μείνει στην μνήμη, την καρδιά και την ψυχή μας ως ο πρωτοπόρος αγωνιστής της δημοκρατίας, της λαϊκής συμμετοχής και της ανάπτυξης, ο οραματιστής μιας δικαιότερης κοινωνίας, ο Δήμαρχος  της δημιουργικής αυτοδιοίκησης.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και την συμμετοχή στον ανείπωτο πόνο της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…