Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στο ΕΣΠΑ αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός στην Ερέτρια


24-09-2011


Με απόφαση του ΥΠΕΚΑ στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η αποχέτευση και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Ερέτρια. Η απόφαση αυτή εντάσσει το συγκεκριμένο έργο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον- Αειφόρος Ανάπτυξη».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.505.466,63 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 38 μήνες. Ουσιαστικά με αυτό το έργο η περιοχή της Ερέτριας θα αποκτήσει το δικό της βιολογικό καθαρισμό.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Αντικείμενο της πράξης είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας του Δήμου Ερέτριας. Ειδικότερα, με την προτεινόμενη προς χρηματοδότηση πράξη θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων του εν λόγω οικισμού. Η πράξη προτείνεται να υλοποιηθεί σε πέντε υποέργα ως εξής:
Υποέργο 1
Το αντικείμενο του Υποέργου 1 περιλαμβάνει την εκπόνηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών για τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας του Δήμου Ερέτριας.
Υποέργο 2
Το αντικείμενο του Υποέργου 2 περιλαμβάνει την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων συλλογής των λυμάτων του οικισμού Ερέτριας, καθώς και του εξωτερικού δικτύου μεταφοράς των λυμάτων μέχρι τη θέση της ΕΕΛ.
Υποέργο 3
Το αντικείμενο της πράξης του Υποέργου 3 περιλαμβάνει την κατασκευή νέας ΕΕΛ, η οποία πρόκειται να εξυπηρετήσει σε πρώτη φάση (20ετία) τις ανάγκες του οικισμού Ερέτριας. Σημειώνεται ότι στο γήπεδο της ΕΕΛ προβλέπεται μελλοντικά επέκταση της ΕΕΛ ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες 40ετίας του εξυπηρετούμενου οικισμού.
Υποέργο 4
Το αντικείμενο του Υποέργου 4 της πράξης περιλαμβάνει την αγορά του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, όπου θα οδηγούνται τα λύματα του οικισμού Ερέτριας. Η ΕΕΛ προτείνεται να κατασκευαστεί σε κατάλληλη θέση απομονωμένη από οικισμούς. Ενδεικτικά η απόστασή της από τους οικισμούς Καλλιθέας και Άνω Βαθειάς είναι περίπου 1.150m και 1.000m, αντίστοιχα. Η συνολική του έκταση είναι περίπου 11,5 στρέμματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…