Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΠΙΜΠΛΗ

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΛΩΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ
ΟΡΙΟ 15 Σεπτεμβρίου 2011
Φεύγεις  Νίκο, Αγαπημένε Φίλε, Αγαπημένε, Πολύτιμε Συνεργάτη, Σύντροφε των αγώνων και των αγωνιών μας, Ανεκτίμητε Νίκο.
Είναι μάταιο να ψάξω λόγια για να εκφράσω όλα όσα στροβιλίζουν από χθες το μεσημέρι τον νου, την σκέψη, την ψυχή μας. Δεν το τολμώ. Όλα θα έρθουν στον χρόνο τους. Στο χρόνο  πια που εσύ θα είσαι μακριά μας αλλά και ταυτόχρονα τόσο κοντά μας. Γιατί δεν πρόκειται να σε αφήσουμε να φύγεις, από την καρδιά, τον νου και την ψυχή μας.
Ανεκτίμητε Νίκο,
Βαδίσαμε μαζί πάνω από δέκα χρόνια. Στην συνείδηση των συμπολιτών μας ας καταγραφούν όπως ο καθένας νομίζει. Στην δική μας την συνείδηση καταγράφονται ως εκτέλεση του καθήκοντος, ως μικρή προσπάθεια από την οποία κρατάμε την γεύση της ευθύνης. Εσύ ήσουν πάντα ο σταθερός φάρος της εντιμότητας, της ευθυκρισίας, της  καθαρής και όχι φτιασιδωμένης και επιτηδευμένης αλήθειας. Πολλές φορές σου έλεγα πως πρέπει να σκέφτεσαι  και λίγο ευέλικτα, να μην λες πάντοτε τα πράγματα όπως είναι. Επέμενες να ακολουθείς σταθερά την συνείδηση και τις αξίες σου και έκανες σωστά. Ήσουν ο φιλότιμος, ο τόμπρος, ο κοινωνικά ευαίσθητος, επιδιώκοντας διαρκώς την ορθή κρίση.
Τα πρώτα χρόνια ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και αργότερα ως Αντιδήμαρχος. Από το 2007 έως το 2010 Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης. Πάντοτε στην πρώτη γραμμή, με υπευθυνότητα, εργατικότητα, αυταπάρνηση, διοικητική εφευρητικότητα, με τεράστια, καθοριστική συμβολή σε σημαντικά έργα και προγράμματα με αποκορύφωμα την προώθηση του μεγάλου έργου του ΒΙΟΚΑ. Πίστευες σταθερά στην ενότητα των χωριών του Δήμου Αυλώνος, εργάστηκες με αυτή την παρακαταθήκη, στάθηκες πάντοτε αντίθετος στον τοπικισμό αφιέρωσες με παραδειγματική ανιδιοτέλεια τον προσωπικό σου χρόνο στερώντας σε από την οικογένεια και τους φίλους. Όλα αυτά τα διαχειρίστηκες  με δημιουργικό πάθος, με απαράμιλλο ήθος, με βαθιά δημοκρατική αντίληψη.
Αγαπημένε μας Νίκο
Το Σάββατο μιλήσαμε για τελευταία φορά. Δεν συναντηθήκαμε όπως είχαμε πει το βράδυ. Μου είπες ότι έπρεπε να βρούμε έναν πιο σύγχρονο και δυναμικό τίτλο, να αφήσουμε τα τετριμμένα, να είμαστε οδοιπόροι της νέας εποχής. Είχα αρκετό καιρό να σε ακούσω τόσο αισιόδοξο.
 Τούτη την ώρα όμως δεν έχει καμία σημασία τι θα κάνουμε. Από χθες όλα  σταμάτησαν. Από χθες η δική σου υλική παρουσία δεν θα συντροφεύει φιλικά στην όση υπόλοιπη ζωή μας. Φεύγεις βιαστικά, χωρίς να μας αφήσεις περιθώρια να το κατανοήσουμε.
 Ο πόνος είναι δυνατός, ένα κομμάτι της ζωής μας ξεριζώνεται. Ας τον βιώσουμε ο καθένας αναλογιζόμενος όχι μόνο ότι χάνουμε έναν φίλο αλλά και όσα είχαμε την τύχη να κερδίσουμε από την φιλία του, την συντροφικότητα, την δημιουργικότητά του. Ας τα κρατήσουμε με ένα μεγάλο Ευχαριστώ, με μία αστείρευτη ευγνωμοσύνη.
Γιαυτό φίλε μου αυτά τα λόγια δε μπορούν να είναι αποχαιρετιστήρια!!! Μένουν απλά λόγια αιώνιου πια επανακαθορισμού της δικής μας ζωής και της δικής σου φυγής και παρουσίας. Αλλάζεις θέση Νίκο αλλά δεν φεύγεις από την ζωή μας. Δεν σε αφήνουμε να φύγεις. Δεν θέλουμε να μείνουμε μόνοι χωρίς την δική σου εντιμότητα, φιλοτιμία, φιλία, αγωνιστικότητα, δημιουργικότητα. Ζεις και θα ζεις στην ψυχή, στην καρδιά, στην σκέψη μας.
Αγαπητή Γιάννα, Σοφία, Τάσο, ο πόνος σας για τον Νίκο είναι απύθμενος μπροστά στην δική μας βαθιά λύπη. Είμαστε κοντά σας.
Είμαστε όλοι εδώ, από όλα τα χωριά του Δήμου Αυλώνος, στο Οριό που σήμερα αποχαιρετά ένα από πιο πολύτιμα παιδιά του. Στο Οριό που ανοίξατε Εσύ και η Γιάννα, νέους δρόμους στον πολιτισμό και την συμμετοχικότητα.  Στο Οριό που θα είναι πάντα περήφανο για τον Νίκο Μπιμπλή.
Καλό ταξίδι Καλέ μας Φίλε. Αντιδήμαρχε, Πρόεδρε, Δάσκαλε, Γυμνασιάρχη Κονιστρών. Καλό ταξίδι Νίκο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…