Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στην Φθιώτιδα θέλουν την Γεωθερμία
Αναδημοσίευση από: www.ypodomes.com
15-10-2011
  
Η Βουλευτής κ. Κατερίνα Μπατζελή
Η ανάγκη να αξιοποιηθεί η γεωθερμία που υπάρχει άφθονη στην Φθιώτιδα, τονίστηκε στην ημερίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα. Διοργανωτές της ημερίδας η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Φθιώτιδα Κατερίνα Μπατζελή, ο δήμος Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου και το επιμελητήριο Φθιώτιδας.
Οι εργασίες άρχισαν με χαιρετισμούς της Πόπης Γερακούδη Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θωμά Στάϊκου, του Δημάρχου Μώλου Αγίου Κωνσταντίνου και προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς  Βαγγέλη Τετρεμίδα και του προέδρου του ΕΒΕ Φθιώτιδας Αλέκου Διαμαντάρα. Παίρνοντας τον λόγο η κυρία Μπατζελή επεσήμανε πως η γεωθερμία αφορά ένα μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να υιοθετήσουμε στην Φθιώτιδα.
Ο Δήμαρχος Μώλου-Αγίου Κων/νου
και Πρόεδρος Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας
κ. Βαγγέλης Τετρεμίδας
Υπάρχουν μελέτες του ΙΓΜΕ πρόσθεσε, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη των γεωθερμικών πεδίων, μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πεδίου στην λεκάνη του Σπερχειού. Από την πλευρά της πολιτείας υπάρχει η βούληση, τόνισε η βουλευτής που πρόσθεσε πως πρέπει όλοι μαζί να πιέσουμε τους αρμόδιους για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Στην τοποθέτησή της η Κατερίνα Μπατζελή στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να συνδεθεί η γεωθερμία με το Πανεπιστήμιο Στερεάς, που όπως είπε πρέπει να στηριχθεί χωρίς αοριστολογίες. Δείχνοντας έμπρακτα την πρόθεσή της έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο του συλλόγου των φοιτητών του πανεπιστημίου Μάριο Σιγανό, που είχε τον χρόνο να μιλήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, τον κίνδυνο να κλείσει και να ζητήσει την βοήθεια και την στήριξη των τοπικών αρχών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…