Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΙΝΔΟΥ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΟΣ




Με τη συμμετοχή και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 08/02/2012 στο Υ.Π.Α.Α.Ν, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού & Εξειδίκευσης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης Πίνδου (Πρόγραμμα ΠΙΝΔΟΣ), υπό την προεδρεία του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας , κ. Θάνου Μωραΐτη.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ως μέλη, εκπρόσωποι του Υπουργείου και οι Περιφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.
Σε κοινή κατεύθυνση με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, ο Υφυπουργός κ Θάνος Μωραΐτης επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη στήριξη του Προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ και επεσήμανε την ανάγκη νέας στοχοθεσίας και εξυγίανσης του Προγράμματος, με την ένταξη νέων έργων, που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Πίνδου και την απένταξη έργων που δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή που κρίνεται ότι δεν εξυπηρετούν τους στόχους του Προγράμματος.
Ο κ Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσίασε την πορεία του Προγράμματος στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στην οποία υλοποιείται το Πρόγραμμα «Πίνδος» στην Στερεά Ελλάδα, τονίζοντας τα εξής :
«Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ σημαντικά έργα, ειδικά στον τομέα οδοποιίας, έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι απολύτως αναγκαία και χρήσιμα για την τόνωση της οικονομίας, την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την άρση της απομόνωσης της ορεινής Ευρυτανίας. Επομένως είναι επιβεβλημένο αφενός να εξασφαλιστεί η εξομάλυνση της χρηματοδοτικής ροής για τη συνέχιση και την πλήρη υλοποίηση αυτών των σημαντικών παρεμβάσεων και αφετέρου να οριοθετηθεί ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του προγράμματος «Πίνδος».
Σήμερα, πετύχαμε να υπάρχει κοινή κατεύθυνση της διεκδίκησής μας με τις προθέσεις του Υπουργείου, και συνεπώς να εξασφαλίσουμε πως αίρονται τα μέχρι τώρα χρηματοδοτικά εμπόδια και διασφαλίζεται η απρόσκοπτη εξέλιξη και υλοποίηση των έργων στην Ευρυτανία».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων. Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη....

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και ...

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κάντε κάτι, δεν έχουμε πλοίο, είμαστε αποκλεισμένοι Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή Ο Άγιος Ευστράτιος  όπως και η Λήμνος είναι δύο νησιά που γειτονεύουν στο Αιγαίο με την Εύβοια και η διασύνδεσή μαζί της θα έπρεπε να αποτελεί στρατηγικό στόχο του ευβοϊκού πολιτικού συστήματος εάν ήταν σε θέση να θέτει, να διεκδικεί και να πραγματώνει στρατηγικούς στόχους. Η ανατολική ακτή της Εύβοιας και το λιμάνι της Κύμης αποτελούν ζωτικής σημασίας διαπεριφερειακό γεωαναπτυξιακό χώρο. Σε κάθε περίπτωση την Εύβοια την ενδιαφέρουν τα προβλήμα αυτών των νησιών. Το νησί του Αγίου Ευστρατίου είναι α ποκλεισμένο εδώ και ένα μήνα, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση.