Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣΣυνάντηση είχαν σήμερα, 15 Φεβρουαρίου 2012, στο Δημαρχείο Καρύστου, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio με σκοπό την έναρξη διμερών συνεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών. Παρόντες στην συνάντηση, ήταν οι αντιδήμαρχοι, κ. Γεώργιος Οικονόμου, κα. Μαρία Κιούκη-Γιαννάκου, κα. Παγώνα Τζαβάρα-Τόλια όπως και η δημοτική σύμβουλος κα. Γεωργία Τούρλα.
Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, τόνισε ότι έχει καθιερώσει ένα πλαίσιο επαφής του με  τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενημέρωσή τους για τις δράσεις της Κυβέρνησης της χώρας του, καθώς και την ανταλλαγή πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Ο κύριος του στόχος, είναι η σύσφιξη των δεσμών της Πρεσβείας με τον Δήμο της Καρύστου. Επισήμανε, ότι ο 1ος Αμερικανός πολίτης που επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 16 Μαΐου του 1786, ήταν ο Σεμπαστιάν Φρανσίσκο ντε Μιράντα Ροντρίγκες ο οποίος ήταν γεννημένος στο Καράκας της Βενεζουέλας. Ο Ντε Μιράντα, όπως εξομολογήθηκε ο Πρέσβης, επισκέφθηκε τότε την Ελλάδα θέλοντας να εμπλουτίσει τα διαβάσματά του με τη ζωντανή επαφή με πολλά στοιχεία της ιστορίας και του πολιτισμού των ελληνικών, μυκηναϊκών και μινωικών λαών, που είναι οι πρόγονοι του δυτικού πολιτισμού. Επίσης, τόνισε ότι ο πολιτισμός της Ελλάδας ήταν η απαρχή για αντιγραφή ιδεών, για τους εθνικούς ήρωες της Βενεζουέλας. Πρόσθεσε πως ο ίδιος όπως και ο λαός της Βενεζουέλας, συμπαραστέκονται απόλυτα στους Έλληνες καθώς επισήμανε, ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλές αδικίες λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, απευθυνόμενος στον κ. Μανώλη, τον ευχαρίστησε για την φιλοξενία και του εκμυστηρεύτηκε τον θαυμασμό του για τις ομορφιές της Καρυστίας. Όπως είπε, ο Δήμος Καρύστου έχει τεράστιες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης και σε αυτό θέλει να βοηθήσει και ο ίδιος. Κύριος σκοπός του, είναι η ανταλλαγή της κοινωνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων που θα διεξαχθούν στον Δήμο Καρύστου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Μανώλη. Οι πολιτιστικές δραστηριότητες, που θα διενεργηθούν από κοινού και από τις δύο πλευρές, είναι η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΕΝΕΖΟΛΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ, η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ και μία ΕΚΘΕΣΗ.
Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΕΝΕΖΟΛΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, θα περιλαμβάνει προβολή βενεζολάνικων ταινιών και ντοκιμαντέρ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, θα περιλαμβάνει μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα τα οποία θα ταξιδέψουν τον κόσμο σε μουσικούς ρυθμούς της Δημοκρατίας της                                                                                                                              Βενεζουέλας. Η ΕΚΘΕΣΗ θα περιλαμβάνει πάνελ με τοπία από την Βενεζουέλα, την βιογραφία του Μιράντα στην Ελλάδα καθώς και ήθη και έθιμα της Βενεζουέλας.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Νικόλαος Μανώλης ο οποίος και ευχαρίστησε τον κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio για την επίσκεψη του. Ο κ. Μανώλης, επισήμανε ότι τα οφέλη από αυτή την έναρξη της διμερής συνεργασίας θα είναι τεράστια. Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στον Πρέσβη, του τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νέος καλλικρατικός Δήμος Καρύστου, ωστόσο είναι πεπεισμένος ότι ο καρυστινός λαός θα ξεπεράσει την κρίση καθώς όπως σχολίασε οι καρυστινοί πολίτες είναι εργατικοί, φιλότιμοι και αξιοπρεπείς. Ζήτησε επίσης την βοήθεια του Πρέσβη σε μελλοντικές προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ του Δήμου Καρύστου και  της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας. Στην συνέχεια, ο κ. Μανώλης έκανε μία αναφορά στον Πρέσβη για το τοπικά προϊόντα που παράγει ο τόπος της Καρύστου και τόνισε την προοπτική εξαγωγής αυτών των προϊόντων στην Βενεζουέλα. Όπως είπε, ο τόπος παράγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα όπως μέλι, γλυκά, παστέλια, τυριά, κρέατα, κρασί κ.α. Επίσης, τον ενημέρωσε για την πλάκα Καρύστου η οποία είναι η καλύτερη στην Ελλάδα.  Ο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, ακούγοντας με προσοχή τον Δήμαρχο, προθυμοποιήθηκε να οργανώσει ένα σχέδιο εξαγωγής αυτών των προϊόντων.
Στην συνέχεια αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. Ο Δήμαρχος Καρύστου, χάρισε στον Πρέσβη, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντας της Καρύστου, ένα βιβλίο που εξιστορεί της ομορφιές της κορυφής της Όχης και χάρτες της Καρύστου. Ο κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio, χάρισε στον Δήμαρχο, το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, το βιβλίο «Ο Μιράντα στην Ελλάδα», δύο δίσκους με μουσική από την Βενεζουέλα καθώς και την παραδοσιακή μάσκα που φορούν στην γιορτή Corpus Cristi.
Αφού αντάλλαξαν τα αναμνηστικά δώρα, ο Πρέσβης αναχώρησε από την Κάρυστο με τον Δήμαρχο να τον διαβεβαιώνει πως είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην πόλη της Καρύστου και προσδοκά σε άμεση συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…