Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥΤην πρωτοχρονιάτικη πίτα της, έκοψε εχθές το βράδυ η κοινότητα Αετού. Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δήμαρχος, Νίκος Μανώλης, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Μανώλης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κακάτσος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι της δημοτικής ενότητας Καρύστου και ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου, Σπύρος Πλατυμέσης. 
Η εκδήλωση, έγινε στο ανακαινισμένο κοινοτικό γραφείο της κοινότητας. Όπως επισήμαινε ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αετού, κ. Νικόλαος Γεωργίου, ήταν όνειρο ετών να γίνει η ανακαίνιση στο πρώην σχολείο της κοινότητας έτσι ώστε να γίνει σημείο συγκέντρωσης για όλους τους κατοίκους του Αετού. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο καθώς όπως είπε, κράτησε την υπόσχεσή που είχε δώσει προεκλογικά ώστε να ανακαινιστεί ο χώρος. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Μανώλης, ο οποίος απευθυνόμενος στους κατοίκους, επισήμανε τις δυσκολίες που έχει φέρει στην ζωή μας ο Καλλικράτης αλλά και η οικονομική κρίση. Παρόλ' αυτά, τόνισε ότι αυτόν τον πρώτο χρόνο, ο Δήμος Καρύστου πραγματοποίησε αρκετά έργα από αυτά που είχαν προγραμματιστεί, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμα πολλά για να γίνουν. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Γεωργίου για τον ζήλο που έχει επιδείξει στα καθήκοντα του και για το αξιέπαινο έργο του.
Την εκδήλωση άνοιξε η χορωδία του Πάτερ Σωτήρη με μελωδίες από τα παλιά. Στην συνέχεια, μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας με τους τυχερούς να κερδίζουν διάφορα δώρα. Όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…