Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, φέτος συμπίπτει στη χώρα μας, με την μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος των πολιτών και της αλματώδους αύξησης της ανεργίας, που επεβλήθησαν από τους ντόπιους και  ξενόφερτους δήθεν «σωτήρες».
Δεν είναι μέρα γιορτής, είναι μέρα περίσκεψης, συσπείρωσης, γύρω από τους φορείς των καταναλωτών αλλά και δράσης για την ανατροπή του ζοφερού οικονομικού και κοινωνικού τοπίου.
Τα ιδανικά του καταναλωτισμού που διατυπώθηκαν πολλά χρόνια πριν είναι σήμερα όσο ποτέ επίκαιρα.
Η λαίλαπα της δήθεν «ελεύθερης αγοράς», δηλαδή αυτής της ασυδοσίας και της ελεγχόμενης και συντονισμένης επίθεσης στο εναπομείναν εισόδημα του πολίτη, έφερε και στην χώρα μας στο προσκήνιο, δράσεις αλληλεγγύης και παρέμβασης, ώστε και το εισόδημα των παραγωγών να ενισχυθεί αλλά και ο καταναλωτής να έχει χαμηλές τιμές και ποιοτικά αγαθά.
Η Ένωσή μας έχει ήδη μπει δυναμικά, με την εθελοντική ομάδα «μία ΣΤΑΣΗ», στο κίνημα από τον παραγωγό στον καταναλωτή, με την στήριξη και βοήθεια των μελών μας, απλών πολιτών, αλλά και συλλογικών φορέων όπως: Εργατικό Κέντρο, Σύλλογος Κανήθου, Σωματεία, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών , και Δήμων, ώστε όλοι μαζί να δώσουν το μήνυμα ότι και ο καταναλωτής δεν είναι απροστάτευτος αλλά ούτε επίσης ο σωστός παραγωγός.
Θέλουμε να μεταφέρουμε σε όλες τις κατευθύνσεις πως όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα, από όσα νομίζουμε και ελπίζουμε.
Ο πολίτης με την στάση του, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες και η πολιτεία αντί να στέκετε παρατηρητής και πολλές φορές εμπόδιο στις συλλογικές δράσεις, να θέσει σε πλήρη δράση τους μηχανισμούς ελέγχου της διακίνησης των αγαθών, και του ελέγχου  της ποιότητας και των τιμών.
Η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Οι πολίτες δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο καμία ολιγωρία.
Τέλος σήμερα, την παγκόσμια ημέρα του καταναλωτή, καλούμε τους πολίτες, ως δώρο ζωής, να πυκνώσουν τις τάξεις των Ενώσεων Καταναλωτών .
Είναι η δύναμη απέναντι στο μη υγιές εμπόριο και στην αισχροκέρδεια.
Όλα τελικά είναι στο χέρι μας.! 

Για την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ
Ο Πρόεδρος                                                     Η Γ.Γ.
Γιώργος Μητροπέτρος                                       Χρύστα Δημαρέλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…