Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "ΑΙΡΕΤΙΚΗ" ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


                                                    Προς : Τους «τρομοκράτες» του λαού!
Είμαι υπερήφανος που  μεγάλωσα με τη δραχμή!  Εσείς ;
Είναι τουλάχιστον απρέπεια να χλευάζεται από τους  υποτελείς του δόγματος «ανήκωμεν εις την δύση» και κατά το νεώτερον «ανήκωμεν στην Ευρωζώνη»,το εθνικό μας νόμισμα, η Δραχμή, που η ιστορία της αριθμεί 2.700 χρόνια και πλέον!         
Την επέβαλε στην αρχαία Ελλάδα ο Φείδων, αντικαθιστώντας τον οβολό.      Η Δραχμή διατήρησε την ονομασία της και την κυκλοφορία της στους κλασσικούς χρόνους (500-323 π.Χ.) και μέχρι τα τέλη της αρχαιότητας.    Εκτός από την περίοδο αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια (1828 - 1832) όπου το νόμισμα τις Ελλάδας ήταν ο φοίνικας, και μέχρι την είσοδό μας στη ζώνη του Ευρώ (2002), σε όλες τις άλλες περιόδους, από τα απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό  και για 170 ολόκληρα χρόνια στην χώρα μας, κυκλοφορούσε …«ελεύθερα» η Δραχμή.         Έως ότου το 2002 με μια σφιχτή ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 Δραχμές, εισήλθαμε στη ζώνη του Ευρώ, η οποία απολογιστικά απεδείχθη όντως ζώνη, δηλαδή,  θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας.   Η μικρή αυτή ιστορική διαδρομή για τη Δραχμή, είναι αφιερωμένη στους Ευρωλάγνους και δραχμοφόνους πολιτικούς και λοιπούς καιροσκόπους και υπαλληλίσκους της ντόπιας και ξένης χρηματοπιστωτικής αεριτζίδικης οικονομικής «μαφίας».     
                                            
Έδωσε,  ήρωες και έπη η «Ελλάδα της …Δραχμής».
Σήμερα, το 2012 ,τώρα, που όλα έχουν ανατραπεί από πολιτικές υποτέλειας, τώρα, άρχισαν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία προς τον λαό, γιατί  όποιος μιλά για Εθνικό νόμισμα, είναι «μισέλληνας» και θέλει να γυρίσει ο λαός σε συνθήκες σπηλαίων και τρωγλοδυτών ,θέλει, δηλαδή, το κακό του λαού και του τόπου.!                                      
Υποτιμητικά μιλά για την …«Ελλάδα της δραχμής» ο Κος Σαμαράς και ο Κος Γ. Παπανδρέου ως να είναι ή να ήταν, η Ελλάδα με το εθνικό της νόμισμα και οι Έλληνες, μιάσματα και στοιχεία εξευτελισμού  της χώρας, αν την «καταντήσουμε», όπως λένε, να ξανάπαει στο γκρεμό της Δραχμής.!                               
Βέβαια δεν πάνε πίσω και τα «αριστερά» λεγόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα ή τα «νεόκτιστα», που θεωρούν την Ευρωζώνη και τη διατήρησή μας εντός αυτής, πιο σημαντική από την αξιοπρέπεια του λαού και της ευημερία του, παίζοντας το παιχνίδι των κυβερνώντων,  σιγοντάροντας έτσι στην άσκηση πρωτοφανούς ψυχολογικής «τρομοκρατίας» προς τους πολίτες. 

  Ακολούθησε ο Τραπεζίτης δοτός Πρωθυπουργός, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας ,τι θα σημάνει η επιστροφή μας σε Εθνικό νόμισμα, κατατρομοκρατώντας τον Ελληνικό λαό, με ψευδή στοιχεία και ανέξοδες εκτιμήσεις, ώστε να μας πείσει για την εθνικά υπερήφανη οικονομική πολιτική του, που δεν άφησε τίποτα όρθιο ,ξεπουλώντας και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, θέτοντας σε αμφισβήτηση την εθνική της κυριαρχία.   Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Οικονομικών   αποκάλεσε αυτούς που συζητούν και το ενδεχόμενο, ενός Εθνικού νομίσματος μαζί με άλλες επιλογές, ως εχθρούς της χώρας.!   Ενώ η ενδοτική οικονομική πολιτική του, οι στρατιές ανέργων, η αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους, η εξαθλίωση του λαού, η αποδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού, η αιχμαλωσία των νοικοκυριών στις αδηφάγες δαγκάνες των τραπεζών, αποκαλούνται και είναι κατά τους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες» «πατριωτικές πολιτικές»!!!  Εάν αυτό ονομάζεται επιστροφή στη δεκαετία του1950, όταν οι Έλληνες έβγαζαν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους και τίμια,  τότε αντίστοιχα η εμμονή μας για παραμονή  στο Ευρώ ,θα πρέπει να εξομοιωθεί με την περίοδο της κατοχής που οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους.                                                           

Για όλα τα παραπάνω προτείνω στους «τρομοκράτες» και λοιδορούς, της Δραχμής, να επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
Στη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 600.000 νομίσματα , εξέχουσα θέση, έχει η δραχμή, από τα βάθη των αιώνων, μέχρι την πρόσφατη ιστορία της, την οποία λοιδορούν .     Μπορεί, ο καθένας να έχει την όποια  προσέγγιση επί του θέματος, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να απαξιώσει το νόμισμα, την δραχμή,  με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές και με το οποίο συνδέθηκε η πορεία του Έθνους.              
Δεν χρειάζεται να γίνεστε «βασιλικότεροι του βασιλέως» στηρίζοντας με τέτοιο πάθος το Ευρώ, ένα ξένο, με την κουλτούρα και την ιστορία μας νόμισμα.!                                                                     Εμείς, και είμαστε αρκετοί, θα συνεχίσουμε να λογαριάζουμε , νοερά, τις συναλλαγές μας σε δραχμές, θα συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε το "μιας δραχμής τα γιασεμιά".                                Αλήθεια! πόσες μικρές και μεγάλες χαρές της χρωστάμε;                                             
Ναι, για όλα αυτά, αισθάνομαι  υπερήφανος που μεγάλωσα με την δραχμή μας.!
Χαλκίδα 4/3/2012
ΓιώργοςΔ.Μητροπέτρος                                                                                                   Οικονομολόγος                                                                                                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και Στενή. Η Άνω Σέττα α

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια. •              Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο