Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "ΑΙΡΕΤΙΚΗ" ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


                                                    Προς : Τους «τρομοκράτες» του λαού!
Είμαι υπερήφανος που  μεγάλωσα με τη δραχμή!  Εσείς ;
Είναι τουλάχιστον απρέπεια να χλευάζεται από τους  υποτελείς του δόγματος «ανήκωμεν εις την δύση» και κατά το νεώτερον «ανήκωμεν στην Ευρωζώνη»,το εθνικό μας νόμισμα, η Δραχμή, που η ιστορία της αριθμεί 2.700 χρόνια και πλέον!         
Την επέβαλε στην αρχαία Ελλάδα ο Φείδων, αντικαθιστώντας τον οβολό.      Η Δραχμή διατήρησε την ονομασία της και την κυκλοφορία της στους κλασσικούς χρόνους (500-323 π.Χ.) και μέχρι τα τέλη της αρχαιότητας.    Εκτός από την περίοδο αυτή του Ιωάννη Καποδίστρια (1828 - 1832) όπου το νόμισμα τις Ελλάδας ήταν ο φοίνικας, και μέχρι την είσοδό μας στη ζώνη του Ευρώ (2002), σε όλες τις άλλες περιόδους, από τα απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό  και για 170 ολόκληρα χρόνια στην χώρα μας, κυκλοφορούσε …«ελεύθερα» η Δραχμή.         Έως ότου το 2002 με μια σφιχτή ισοτιμία 1 ευρώ =340,75 Δραχμές, εισήλθαμε στη ζώνη του Ευρώ, η οποία απολογιστικά απεδείχθη όντως ζώνη, δηλαδή,  θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής κοινωνίας.   Η μικρή αυτή ιστορική διαδρομή για τη Δραχμή, είναι αφιερωμένη στους Ευρωλάγνους και δραχμοφόνους πολιτικούς και λοιπούς καιροσκόπους και υπαλληλίσκους της ντόπιας και ξένης χρηματοπιστωτικής αεριτζίδικης οικονομικής «μαφίας».     
                                            
Έδωσε,  ήρωες και έπη η «Ελλάδα της …Δραχμής».
Σήμερα, το 2012 ,τώρα, που όλα έχουν ανατραπεί από πολιτικές υποτέλειας, τώρα, άρχισαν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία προς τον λαό, γιατί  όποιος μιλά για Εθνικό νόμισμα, είναι «μισέλληνας» και θέλει να γυρίσει ο λαός σε συνθήκες σπηλαίων και τρωγλοδυτών ,θέλει, δηλαδή, το κακό του λαού και του τόπου.!                                      
Υποτιμητικά μιλά για την …«Ελλάδα της δραχμής» ο Κος Σαμαράς και ο Κος Γ. Παπανδρέου ως να είναι ή να ήταν, η Ελλάδα με το εθνικό της νόμισμα και οι Έλληνες, μιάσματα και στοιχεία εξευτελισμού  της χώρας, αν την «καταντήσουμε», όπως λένε, να ξανάπαει στο γκρεμό της Δραχμής.!                               
Βέβαια δεν πάνε πίσω και τα «αριστερά» λεγόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα ή τα «νεόκτιστα», που θεωρούν την Ευρωζώνη και τη διατήρησή μας εντός αυτής, πιο σημαντική από την αξιοπρέπεια του λαού και της ευημερία του, παίζοντας το παιχνίδι των κυβερνώντων,  σιγοντάροντας έτσι στην άσκηση πρωτοφανούς ψυχολογικής «τρομοκρατίας» προς τους πολίτες. 

  Ακολούθησε ο Τραπεζίτης δοτός Πρωθυπουργός, διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας ,τι θα σημάνει η επιστροφή μας σε Εθνικό νόμισμα, κατατρομοκρατώντας τον Ελληνικό λαό, με ψευδή στοιχεία και ανέξοδες εκτιμήσεις, ώστε να μας πείσει για την εθνικά υπερήφανη οικονομική πολιτική του, που δεν άφησε τίποτα όρθιο ,ξεπουλώντας και την τελευταία ικμάδα αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, θέτοντας σε αμφισβήτηση την εθνική της κυριαρχία.   Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Οικονομικών   αποκάλεσε αυτούς που συζητούν και το ενδεχόμενο, ενός Εθνικού νομίσματος μαζί με άλλες επιλογές, ως εχθρούς της χώρας.!   Ενώ η ενδοτική οικονομική πολιτική του, οι στρατιές ανέργων, η αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους, η εξαθλίωση του λαού, η αποδιοργάνωση του παραγωγικού ιστού, η αιχμαλωσία των νοικοκυριών στις αδηφάγες δαγκάνες των τραπεζών, αποκαλούνται και είναι κατά τους αυτοαποκαλούμενους «σωτήρες» «πατριωτικές πολιτικές»!!!  Εάν αυτό ονομάζεται επιστροφή στη δεκαετία του1950, όταν οι Έλληνες έβγαζαν το ψωμί τους με τον ιδρώτα τους και τίμια,  τότε αντίστοιχα η εμμονή μας για παραμονή  στο Ευρώ ,θα πρέπει να εξομοιωθεί με την περίοδο της κατοχής που οι άνθρωποι πέθαιναν στους δρόμους.                                                           

Για όλα τα παραπάνω προτείνω στους «τρομοκράτες» και λοιδορούς, της Δραχμής, να επισκεφθούν το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
Στη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει περίπου 600.000 νομίσματα , εξέχουσα θέση, έχει η δραχμή, από τα βάθη των αιώνων, μέχρι την πρόσφατη ιστορία της, την οποία λοιδορούν .     Μπορεί, ο καθένας να έχει την όποια  προσέγγιση επί του θέματος, όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να απαξιώσει το νόμισμα, την δραχμή,  με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές και με το οποίο συνδέθηκε η πορεία του Έθνους.              
Δεν χρειάζεται να γίνεστε «βασιλικότεροι του βασιλέως» στηρίζοντας με τέτοιο πάθος το Ευρώ, ένα ξένο, με την κουλτούρα και την ιστορία μας νόμισμα.!                                                                     Εμείς, και είμαστε αρκετοί, θα συνεχίσουμε να λογαριάζουμε , νοερά, τις συναλλαγές μας σε δραχμές, θα συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε το "μιας δραχμής τα γιασεμιά".                                Αλήθεια! πόσες μικρές και μεγάλες χαρές της χρωστάμε;                                             
Ναι, για όλα αυτά, αισθάνομαι  υπερήφανος που μεγάλωσα με την δραχμή μας.!
Χαλκίδα 4/3/2012
ΓιώργοςΔ.Μητροπέτρος                                                                                                   Οικονομολόγος                                                                                                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…