Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012, ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), συνέρχεται στην 8η τακτική συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

ΘΕΜΑ  1ο :  Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Αντιπεριφερειάρχης  κ. Στάϊκος Θωμάς.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση 7ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού έτους 2012 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο  Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικού  Π.Σ.Ε. κ. Κύρκος Βασίλειος.
ΘΕΜΑ  3ο:  Έγκριση απολογισμού Πανελλήνιας ‘Εκθεσης Λαμίας έτους 2011.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Π.Ε.Λ. κ.Γρανίτσας Ιωάννης.
ΘΕΜΑ 4ο : Έγκριση 4ης Τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) έτους 2012 (ΠΕ Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Ευρυτανίας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.      κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 5ο:  Έγκριση τροποποίησης πιστώσεων έργων της ΣΑΕΠ 056/2 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2012.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.      κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση προσαρμογής της από 20-04-2011 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Δωρίδος και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πράξη: “Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου πρώην Δήμου Λιδωρικίου”, με τα στοιχεία της αρ.174998/22-12-2011 Απόφασης Ένταξης της πράξης “Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.     κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση 3ης τροποποίησης Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Τόκων (Π.Ε.Φωκίδας).
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Π.Σ.Ε.                                 κ. Αντωνόπουλος  Αντώνης.
ΘΕΜΑ  8ο: Ανάκληση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Α εδ.4 του Π.Δ.51/2006 όπως ισχύει.
 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βοιωτίας   κ. Ρουσέτης Χ.
ΘΕΜΑ  9ο: Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Ε του Π.Δ.51/2006 όπως ισχύει.
 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Η Προϊσταμένη της Γενικής  Δ/νσης Ανάπτυξης  Π.Σ.Ε. κ. Οικονόμου Ευγενία.
ΘΕΜΑ 10ο: Εκλογή αναπληρωματικού μέλους της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε αντικατάσταση της παραιτηθείσης Κας Μακρή-Θεοδώρου Ελένης.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ.Τιμπλαλέξης Δημήτριος.
ΘΕΜΑ 11ο:  Έγκριση του τεύχους παρουσίασης γεωτεχνικής έρευνας που συντάχθηκε στα πλαίσια της εκπόνησης της μελέτης : «Γεωτεχνικές έρευνες για την ολοκλήρωση μελετών της Ε.Ο. Άμφισσα-Λιδωρίκι στο τμήμα Μαλανδρίνο-Λιδωρίκι», αναδόχου « Χόνδρος Σταύρος & Συνεργάτες Ε.Ε.» Κ.Α.2005ΜΠ06600000 .
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:   Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Σ.Ε. κ.Παπαναστασίου Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ 12ο:  Έγκριση 1ου Σ.Π. της μελέτης : Αντιμετώπιση καταπτώσεων-κατολισθήσεων επί της δημοτικής οδού Στόμιο-διασταύρωση με ε.ο. 8 (Οξύλιθος-Πλατάνα), αναδόχου     « Σύμπραξη: Γραφείων Λιόντος και Σία ΕΠΕ – Σταμάτης Παναγιώτης – Analysis E.E –Μπρέσκας Αν.-Κουστέλλης Ι.».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:   Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ευβοίας κ.Μάρκου Γεώργιος.
ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση Προκαταρκτικής Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας που εκπονήθηκε στα πλαίσια της μελέτης « Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δήμου Δυστίων Νομού Ευβοίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:  Ο Προϊστάμενος της  Δ/νσης  Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Π.Σ.Ε. κ.Τερζής Αντώνιος.
               
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΙΜΠΛΑΛΕΞΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…