Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΩΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.


Η σημερινή δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της Καρύστου στην Υψηλή Γέφυρα  αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους ότι η υπομονή  της Καρυστίας έχει πλέον εξαντληθεί.
Το αίτημα για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου δεν είναι απλώς δίκαιο αλλά αποτελεί χρέος ανεκπλήρωτο εδώ και δύο δεκαετίες. Δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί στην  σημερινή οικονομική τραγωδία για να αποσείσει ευθύνες για τα χρόνια που πέρασαν.  Ο προϋπολογισμός της κατασκευής του Σχολείου είναι συγκρίσιμος  ή και υπολείπεται δαπανών δημοσίων σχέσεων ή  πελατειακών επιχορηγήσεων.

Αλλά και σήμερα, ακόμη και υπό το πρίσμα της οικονομικής κατάστασης η κατασκευή του 2ο Δημοτικού Σχολείου της Καρύστου είναι επιβεβλημένη και μάλιστα αδιαπραγμάτευτη. Έτσι λοιπόν τα διάφορα επίπεδα αρμοδίων δεν πρέπει να αποσείουν ευθύνες ή να ανασύρουν δικαιολογίες αλλά να βρουν άμεσα λύσεις.
Είναι, τέλος, σημαντικό ότι στον αγώνα των κατοίκων της Καρύστου οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις, οι δημοτικές παρατάξεις και  οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών είναι ενωμένοι και αυτό αποτελεί ένα  κρίσιμο προαπαιτούμενο για την  νικηφόρα έκβαση του αγώνα.

Ο δρόμος  του αγώνα που ξεκίνησαν οι Καρυστινοί δείχνει ποια πρέπει να είναι η  κατεύθυνση και για την υπόλοιπη Καρυστία. Μόνο με κοινούς και διεκδικητικούς αγώνες ενωμένοι μπορούμε να ανοίξουμε δρόμους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων στην παιδεία, την υγεία, την ποιότητα ζωής. Εξάλλου η δύναμη των πολιτών είναι η μόνη που μπορεί να  αλλάξει τα πράγματα, να δώσει αποτέλεσμα και να αλλάξει την μοίρα του τόπου μας.

Σχόλια

  1. Καλημέρα
    Χαίρομαι που τα Ευβοικά μπλόγκς όλο και πληθαίνουν. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι to
    www.sofiascomments.blogspot.com, είναι Καρυστινό μπλόγκ, και θα βρείτε πολλά για την επικαιρότητα μας.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…