Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΝΩΝ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Οι κάτοικοι της Καρύστου με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων και του Δήμου, όλων των δημοτικών παρατάξεων, των γονέων και των μαθητών διατράνωσαν, έξω από το Υπουργείο Υποδομών, χθες 10 Μαίου 2011, την δίκαιη απαίτησή της για την κατασκευή σύγχρονου Σχολικού Κτιρίου  που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, ένα σχολείο που στεγάζεται σε ενοικιαζόμενα και ακατάλληλα κτίρια, όπως Σουπερ Μαρκετ, θυμίζοντας την ελληνική ύπαιθρο του μεσοπολέμου. Επί 22 χρόνια η Πολιτεία, στην κεντρική ή αποκεντρωμένη μορφή της κωφεύει στην αναγκαιότητα για ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης. Οι όποιες πρωτοβουλίες στο παρελθόν ήταν αποσπασματικές και γιαυτό ατελέσφορες, όπως συνήθως συμβαίνει στην Εύβοια. Η απόφαση των Καρυστινών να πάρουν αγωνιστικά και ενωμένοι την υπόθεση στα χέρια τους είναι ίσως και η μοναδική εγγύηση για την επιτυχία της διεκδίκησης, για να αποκτήσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου σύγχρονη στέγη και η μαθητική κοινότητα της πόλης ανθρώπινες συνθήκες εκπαίδευσης.
Στην συνέχεια παραθέτουμε δηλώσεις του Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Λευτέρη Ραβιόλου http://www.e-karystos.gr/article.php?id=953 και του Δημάρχου Καρύστου Νίκου Μανώλη http://www.e-karystos.gr/article.php?id=952.


Το ποτήρι όμως έχει πλέον ξεχειλίσει και έχει έρθει η ώρα εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουμε πιέσεις επί της ουσίας προς όλες τις κατευθύνσεις

ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ
Μετά τη χθεσινή μας κινητοποίηση στο Υπουργείο υποδομών , δικτύων και έργων όπου συγκεντρώθηκαν πλήθος γονέων και απλών δημοτών και μετά από συνάντηση του Δημάρχου Κου Νικολάου Μανώλη , του Αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης Κου Λευτέρη Ραβιόλου , του περιφερειακού σύμβουλου Κου Γεωργίου Κακάτσου , των προέδρων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Κου Δημήτριου Κανακάρη και Κας Κων/νας Κουνέλη καθώς και των βουλευτών της Ευβοίας Κου Συμεών Κεδίκογλου, Κου Κων/νου Μαρκόπουλου, Κου Σίμου Κεδίκογλου & Κας Ουρανίας Παπανδρέου με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Κο Γεώργιο Κωστογιάννη, δυστηχώς η αντιμετώπιση της κεντρικής διοίκησης ήταν για ακόμα μια φορά , όπως συμβαίνει εδώ και 22 χρόνια, απογοητευτική αφού ακούσαμε για ακόμη μια φορά ότι το θέμα θα εξεταστεί σε μη συγκεκριμένο χρόνο και χωρίς καμία δέσμευση για την ολοκλήρωσή του.
Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων έχουν κάνει το καθήκον τους στο μέγιστο βαθμό καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Το ποτήρι όμως έχει πλέον ξεχειλίσει και έχει έρθει η ώρα εμείς ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουμε πιέσεις επί της ουσίας προς όλες τις κατευθύνσεις και να υπενθυμίσουμε ότι
Καθήκον των γονέων είναι η σωστή ανατροφή των παιδιών τους
Καθήκον των εκπαιδευτικών είναι η σωστή μόρφωσή τους και
Καθήκον των αρχών του τόπου και της πολιτείας είναι η παροχή εκπαίδευσης και παιδείας εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά μας.
Οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν εδώ , θα είμαστε υπέρμαχοι για την κατασκευή του 2ου δημοτικού σχολείου που για εμάς πλέον είναι μονόδρομος!
Σας καλούμε όλους να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν και σήμερα στο Γιοκάλειο ίδρυμα για να δείξουμε ότι η Καρυστία είναι ενωμένη και αποφασισμένη!

22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο. Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.

22 χρόνια εμπαιγμού είναι πολλά για την τιμή της Καρύστου

Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,

Ο εμπαιγμός, η κοροϊδία και η υπεκφυγή σχετικά με την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου συνεχίζεται.
Στη συνάντηση που είχαμε την Τρίτη 10 Μαΐου με το Γενικό Δ/ντή του Υπουργείου Υποδομών, Δικτύων & Έργων δεν πήραμε τίποτα περισσότερο πέρα από το σύνηθες «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι». Η συγκεκριμένη αντιμετώπιση από την πλευρά της κεντρικής διοίκησης είναι όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά και προσβλητική. Προσβλητική γιατί η Πολιτεία, και συγκεκριμένα ο Ο.Σ.Κ, δεν ένταξε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον πίνακα με τα υπό κατασκευή σχολεία ως όφειλε, δεδομένου ότι υπάρχει ώριμη μελέτη και είναι έργο υψίστης σημασίας.
Ανεύθυνη γιατί δεν περιέγραψε με ποιο τρόπο θα λυθεί αυτή η αδικία. Αρκέστηκε σε μία παλαιοκομματικού τύπου λογική «θα το δούμε μέσα στο καλοκαίρι».
Έχουν περάσει πολλά καλοκαίρια από το 1989, αλλά δυστυχώς η «βαρυχειμωνιά» παραμένει στη μαθητική κοινότητα της περιοχής μας.
Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν.
Δεν έχουμε άλλη λύση από το να συνεχίσουμε ενωμένοι και συντεταγμένοι τον αγώνα μας.
Την Τετάρτη 11 Μαΐου προχωράμε σε συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και εν συνεχεία σε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο Γιοκάλειο στις 6 μ.μ., προκειμένου να αποφασίσουμε την κλιμάκωση τον κινητοποιήσεων.
Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο.
Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα μαθητές να κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες.
Προσβάλει όχι μόνο τους μαθητές, αλλά και ολόκληρη την επικράτεια.
Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός, γενικότερα, και η Καρυστία, ειδικότερα, στερήθηκαν πολλά. Την αξιοπρέπεια μας, όμως, δεν μπορούν και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας την στερήσουν.
Σας καλώ σε έναν ενιαίο, διαρκές και δυναμικό αγώνα, ώστε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
Σας καλώ όλους μαζί για την «επανάσταση του αυτονόητου».

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Μανώλης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…