Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΛΙΔΑΣ


Αναδημοσίευση από www.ypodomes.com  29-11-2011

Λύση-εγγύηση για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Αυλίδας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, που απασχολούσε για χρόνια τους κατοίκους της, επιλύεται.
Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), το έργο «ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ» εντάχθηκε στον Αξονα Προτεραιότητας «02 - Προστασία και Διαχείριση Υδατικών Πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΑΑ), με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Χαλκίδας.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στα 2,4 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%). Και η κατασκευή του έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης, 16 μήνες από την έναρξη των εργασιών.
Το έργο αφορά στην κατασκευή του εξωτερικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, δηλ. στη μεταφορά νερού από αυτό από το οποίο υδρεύεται η Αθήνα, στις δεξαμενές ύδρευσης όλων των οικισμών της περιοχής. Με την υλοποίησή του έργου, ο εφιάλτης του εξασθενούς χρωμίου αλλά και οι καλοκαιρινές διακοπές στην υδροδότηση θα αποτελούν παρελθόν για τους καταναλωτές του δικτύου.

Η λύση που επέλεξε και πετυχαίνει η ΔΕΥΑΧ, εξασφαλίζει και εγγυάται τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του παρεχόμενου νερού.
ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ως γνωστόν, λόγω παρουσίας υψηλών συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου στις υφιστάμενες γεωτρήσεις, αρκετές γεωτρήσεις έχουν σφραγισθεί ενώ έχει κατασκευασθεί ταχυδιϋλιστήριο που τροφοδοτείται με νερό από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ. Το διϋλισμένο νερό αποθηκεύεται στην κεντρική τροφοδοτική δεξαμενή ΥΔ1.
Με το προτεινόμενο έργο θα κατασκευασθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού από την
κεντρική τροφοδοτική δεξαμενή ΥΔ1 στη θέση Παραλία προς τις πέντε (5)
υφιστάμενες δεξαμενές υδροδότησης του Δήμου. Συγκεκριμένα θα κατασκευασθούν
οι παρακάτω αγωγοί μεταφοράς νερού:
- Μέχρι την δεξαμενή ΖΗΚΙΔΗ (ΥΔ2) μήκος 950μ.
- Μέχρι την δεξαμενή ΠΑΡΑΛΙΑΣ (ΥΔ3) μήκος 2.120μ.
- Μέχρι την δεξαμενή ΦΑΡΟΥ (ΥΔ4) μήκος 5.121μ.
- Μέχρι την δεξαμενή ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ (ΥΔ5/ΥΔ6) μήκος 6.454μ.
- Μέχρι την δεξαμενή ΒΑΘΕΩΣ (ΥΔ7) μήκος 10.447μ.
Οι δεξαμενές οι ΥΔ 5 και ΥΔ 6 είναι κατασκευασμένες στην ίδια θέση παράλληλα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Για κάθε δεξαμενή θα κατασκευασθεί ξεχωριστός αγωγός για λόγους αυτονομίας της υδροδότησης των τεσσάρων οικισμών της Δ.Ε. Αυλίδας.
Οι διάμετροι των αγωγών για τη σύνδεση της κεντρικής δεξαμενής ΥΔ 1 με τις τέσσερις πρώτες υφιστάμενες δεξαμενές, μήκους 14.650 μέτρων, θα είναι Φ160 ενώ η διάμετρος του πέμπτου αγωγού που θα κατευθυνθεί προς τον οικισμό του Βαθέως, μήκους 10.450 μέτρων, θα είναι Φ200. Η πίεση δοκιμής τους θα είναι 12,5 Atm.
Το έργο θα παραδοθεί με δίκτυο μεταφοράς νερού συνολικού μήκους μήκους 25.100 μέτρων. Θα συνοδεύεται από φρεάτια συσκευών ελέγχου και ασφάλειας. Επίσης, κατάντη της κεντρικής δεξαμενής θα τοποθετηθεί ηλεκτρονικό παροχόμετρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…