Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κινηματική μορφή εκλαμβάνουν οι δωρεές προς τον δήμο Καρύστου


Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, έντονη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες από συμπολίτες μας, που αποφασίζουν να προχωρήσουν σε δωρεές και σε αφιλοκερδείς προσφορά προς τον δήμο Καρύστου. Είναι, πράγματι, πολύ σημαντική η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των συλλόγων, που δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση της συνεισφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.
Με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο Καρύστου, ο κ. Γιάννης Μανώλης δήλωσε ότι προτίθεται να μεταβιβάσει το προσωπικό του αυτοκίνητο στο δήμο, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:


Προς Δ.Σ. Δήμου Καρύστου

Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. Καρύστου,
Παρακαλώ όπως αναγνώσετε την παρακάτω επιστολή στους δημοτικούς συμβούλους του δήμου.

Κύριε πρόεδρε,
Κύριε δήμαρχε,
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή σας γνωρίζω ότι έχω αποφασίσει να δωρίσω το προσωπικό μου επιβατικό αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΡ 4603 - μάρκας  FIAT STILO, μοντέλο 2002, 1250 κυβικών - στο δήμο Καρύστου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η πατρίδα μας, όπου δοκιμάζονται το μέλλον της χώρας, οι πολίτες της και η κοινωνική ειρήνη, θεωρώ μέγιστο πατριωτικό και ατομικό μου καθήκον να υπηρετήσω, μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης, τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεισφοράς, του εθελοντισμού, και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Αρχές που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο και να μας οδηγήσουν στην αφύπνιση, ώστε να οικοδομήσουμε μία καλύτερη κοινωνία και μία σύγχρονη Ελλάδα.

Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Παρακαλώ όπως αποδεχτείτε τη συγκεκριμένη προσφορά. Η εμπορική αξία του εν λόγω οχήματος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά η συναισθηματική του αξία είναι τεράστια για εμένα.
Παρακαλώ όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες μεταβίβασης του οχήματος στο δήμο Καρύστου.
Παραμένω στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!


                                                                                                          Με εκτίμηση
                                                                                                     Γιάννης Ν. Μανώλης  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…