Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥΣυνάντηση είχαν σήμερα 27/01/2012, οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Καρύστου, στο Δημαρχείο Καρύστου με τον Δήμαρχο Καρύστου κ. Μανώλη, μετά από πρόσκλησή του.
Ο Δήμαρχος θέλησε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που έθεσαν οι περιβαλλοντικές ομάδες μέσω της ανοιχτής επιστολής τους.
Ο κ. Μανώλης τους ενημέρωσε σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά, τα οποία έχουν αναπτύξει μία αξιέπαινη περιβαλλοντική δράση.
Στην αρχή της συζήτησης, ο Δήμαρχος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2011 και επισήμανε τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο νέος Καλλικρατικός Δήμος. Μολαταύτα, ο Δήμος έχει να επιδείξει ένα αξιέπαινο έργο αυτό τον χρόνο παρά τις όποιες δυσκολίες.
Στην συνέχεια, τους ενημέρωσε για την πορεία, του υπό ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ έργου, για την αποκατάσταση του Χ.Α.Δ.Α στη θέση Κούτικας του Δήμου Καρύστου, την δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), για την ενδεχόμενη εγκατάσταση μονάδας κομποστοποίησης όπως και για την οριστική αποκατάσταση των παλαιών Χ.Α.Δ.Α.  

Ο Δήμαρχος, επίσης, αναφέρθηκε στη πορεία της ανακύκλωσης του χαρτιού. Έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία του Δήμου Καρύστου, οι μπλε κάδοι της ανακύκλωσης, όπου το χαρτί συλλέγεται από απορριμματοφόρο του Δήμου και μεταφέρεται 1 με 2 φορές τον μήνα (ανάλογα με τις ανάγκες) στην κατάλληλη μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης χαρτιού στο Κορωπί.
Επίσης, επισήμανε ότι συνεχίζεται και η ανακύκλωση συσσωρευτών (μπαταριών) μέσω ιδιωτών όπως συμβαίνει και με τα ελαστικά. Τέλος, υπενθύμισε και την διαχείριση αποβλήτων από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ΑΗΗΣ) που συλλέγονται σε ειδικό χώρο της τεχνικής υπηρεσίας.
Τέλος, οι μαθητές θέλησαν να ενημερωθούν για την καμπάνια στην οποία έχει δηλώσει συμμετοχή ο Δήμος Καρύστου (http://notia-evia.blogspot.com/2012/01/lets-do-it.html). Τους ενημέρωσε ότι ο Δήμος Καρύστου, έχοντας αντιληφθεί τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το περιβάλλον και η προστασία του στην ζωή μας και τη διατήρησή της, είναι από τους πρώτους φορείς που δήλωσε συμμετοχή στην καμπάνια ''Let’s Do It'' η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Για αυτό συμφώνησαν να δώσουν όλοι το παρών σε αυτή την σημαντική προσπάθεια.
Ο Δήμαρχος Καρύστου, τους ζήτησε την βοήθεια τους σε μελλοντικές προσπάθειες του δήμου και τους επισήμανε πως ότι και να χρειαστούν θα είναι δίπλα τους.


                                                                ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                 ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…