Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αινιάνων 8, στις 30 Ιανουαρίου  2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 14.30 μ.μ. με τα ακόλουθα  θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για  τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα  «Χρώμιο στο υπόγειο υδάτινο σύστημα της λεκάνης του Ασωπού: τεχνολογίες και μέτρα αποκατάστασης».
Εισηγητής: Ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.
ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  έτους 2012.
Εισηγητής: Ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπέτσιος Νικόλαος.
ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση εφαρμογής δακοκτονίας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της       Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κατά το έτος 2012.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος  της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Τσελάς Σταύρος.
ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση συγκρότησης πενταμελών επιτροπών σύμφωνα με το άρθρο 11 του Π.Δ. 51/2006 στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: Η Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. κ. Οικονόμου Ευγενία.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση τμηματικής παραλαβής (Πράξεων Αναλογισμού) στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη βελτίωσης της Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου στο τμήμα Λαμία  - Μακρακώμη.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος  Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παπαναστασίου Αναστάσιος.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση κήρυξης  αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την  κατασκευή  του έργου: «Κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, τμήμα από Χ.Θ.:8+120 έωςΧ.Θ: 11+627,05.»
Εισηγητής: Η Προϊσταμένη Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 7ο: Έγκριση για την σύνθετη  μελέτη: Μελέτη κατασκευής γέφυρας στο χείμαρρο Αρχανιόρεμμα του επαρχιακού δρόμου Μάκρης –Αρχανίου»,
Α) Της  τμηματικής μελέτης (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων).
Β) Παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης της μελέτης.
Γ) Εκπόνησης  του επομένου σταδίου της μελέτης (3ο στάδιο).
Εισηγητής: Η Προϊσταμένη Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, κ. Τσιβελέκη Ευθυμία.
ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση κήρυξης  αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τις ανάγκες   εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή οδού Καναβάρι – διασταύρωση Θεσπιών – Δομβραίνα (Κορύνη) – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος  Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής  Ενότητας Βοιωτίας κ. Μαριγούδης   Αθανάσιος.
ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα  Εργασιών  ΑΠΕ του έργου: «Μελέτες ωρίμανσης του έργου Κατασκευή ΧΥΤΑ Νομού Ευρυτανίας».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος  Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής  Ενότητας Ευρυτανίας κ. Γκορόγιας Νικόλαος.
ΘΕΜΑ 10ο: Έγκριση του Α΄ Σταδίου μελέτης (Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) με τίτλο: «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου».
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος  Δ.Τ.Ε. Περιφερειακής  Ενότητας Φωκίδας κ. Φωτόπουλος Απόστολος.

ΘΕΜΑ 11ο: Έγκριση προέγκρισης πιστώσεων έργων της συλλογικής απόφασης ΣΑΕΠ766 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κατά το έτος 2012.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση λύσης Προγραμματικών Συμβάσεων.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
 ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ 2007-2013 των εξής έργων:
* κατασκευή οδού σύνδεσης ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας, τμήμα από Χ.Θ.:8+120 έωςΧ.Θ: 11+627,05, Προϋπολογισμού 7.000.000,00Ε * επέκταση λιμένα Γλύφας, Προϋπολογισμού 1.900.000,00Ε.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση προέγκρισης πιστώσεων και προϋπολογισμών   έργων της συλλογικής απόφασης ΣΑΕΠ 066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κατά το έτος 2012.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.
ΘΕΜΑ 15ο: Έγκριση προέγκρισης πιστώσεων έργων της συλλογικής απόφασης ΣΑΕΠ166 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  κατά το έτος 2012.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Στερεάς  Ελλάδας  κ. Αντωνόπουλος Αντώνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…