Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΗΣ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ



O κ. Θανάσης Φραγκής
ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΥΒΟΙΑ
Μια επιχείρηση στο Μικάτο της Ιαπωνίας, το Nostimia, μυεί τους Ιάπωνες στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι οι ελιές, το γιαούρτι, το τυρί και το κρασί από το 2001. Δημιουργός της ο Έλληνας Θανάσης Φράγκης (http://www.nostimia.com/en/ ) ο οποίος εισάγει το 80% των τυποποιημένων προϊόντων στην Ιαπωνία......προμηθεύοντας καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκτελώντας ακόμη και παραγγελίες μέσω διαδικτύου. Κάθε χρόνο η εταιρεία του κ. Φράγκη αυξάνει τα κέρδη της κατά 20%.
Πώς ξεκίνησε η εταιρεία «Νοστιμιά»;
Ο Θανάσης Φραγκής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας, ενώ στην Αγγλία γνώρισε την ιαπωνικής καταγωγής σύζυγό του.
Η δημιουργία της επιχείρησης ήταν ουσιαστικά η «απάντηση» στα κρούσματα ασθενειών που οφείλονταν σε μολυσμένα προϊόντα, όπως ήταν η νόσος των τρελών αγελάδων στην Αγγλία και τα καρκινικά πρόσθετα ελαιολάδου στην Ισπανία «Αυτό που με έκανε να στραφώ στα ελληνικά προϊόντα είναι το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που παραμένει με αγνά προϊόντα. Φτάνοντας στην Ιαπωνία έστειλα εκατοντάδες γράμματα σε Έλληνες παραγωγούς, από τους οποίους οι περισσότεροι μου απάντησαν θετικά. Για 3 μήνες ταξίδευα για να συναντήσω όλους εκείνους τους παραγωγούς και να έχω τα προϊόντα που επιθυμώ. Τα προϊόντα τα οποία τελικά επιλέχθηκαν για εισαγωγή ήταν εκείνα που διέθεταν την καλύτερη ποιότητα, γεύση, καθώς και αυτά που ήταν βιολογικής καλλιέργειας».
 Τι καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ιδιαίτερα;
«Πολλές φορές ακούω την εξής ερώτηση, γιατί είναι τόσο ξεχωριστή η Ελλάδα και γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι τόσο καλά; Οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί και απλοί ταυτόχρονα. Η μητέρα φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη με την Ελλάδα. Την τοποθέτησε σε ένα ιδανικό σημείο, με ιδανικό κλίμα και κρατώντας την μακριά από τα βιομηχανικά απόβλητα. επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρή βιομηχανία, σε μεγάλο βαθμό παραμένει μια παρθένα φύση, και ένα κλίμα που δεν έχει όμοιό της σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά συντελούν στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.»
Ποια προϊόντα εισάγει στην Ιαπωνία η επιχείρηση;
Κρασί
Η επιχείρηση εισάγει και τις τρεις βασικές ποικιλίες κρασιών, κόκκινο, λευκό και ροζέ. Μερικές από τις περιοχές που συνεργάζονται με την επιχείρηση είναι: η Νεμέα, η Πάτρα, το Γύθειο, η Κύμη Ευβοίας κ.α.
Τυρί
Είναι λογικό όταν γίνεται εισαγωγή ελληνικών τυριών, να βρίσκεται στην πρώτη θέση η αναγνωρισμένη με Π.Ο.Π (προστατευμένη ονομασία προέλευσης), ελληνική φέτα. Δεν λείπει όμως και το πλέον αναγνωρισμένο και εύγευστο τυρί της Κύπρου, το χαλούμι.
Γιαούρτι
Η επιχείρηση προμηθεύεται γιαούρτια από την ελληνική εταιρία ΦΑΓΕ.
Ελιές και ελαιόλαδο
Η επιλογή έχει γίνει από περιοχές της Κρήτης και της Καλαμάτας, που είναι γνωστές για την ελαιοπαραγωγή τους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων. Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη....

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και ...

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κάντε κάτι, δεν έχουμε πλοίο, είμαστε αποκλεισμένοι Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή Ο Άγιος Ευστράτιος  όπως και η Λήμνος είναι δύο νησιά που γειτονεύουν στο Αιγαίο με την Εύβοια και η διασύνδεσή μαζί της θα έπρεπε να αποτελεί στρατηγικό στόχο του ευβοϊκού πολιτικού συστήματος εάν ήταν σε θέση να θέτει, να διεκδικεί και να πραγματώνει στρατηγικούς στόχους. Η ανατολική ακτή της Εύβοιας και το λιμάνι της Κύμης αποτελούν ζωτικής σημασίας διαπεριφερειακό γεωαναπτυξιακό χώρο. Σε κάθε περίπτωση την Εύβοια την ενδιαφέρουν τα προβλήμα αυτών των νησιών. Το νησί του Αγίου Ευστρατίου είναι α ποκλεισμένο εδώ και ένα μήνα, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση.