Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΗΣ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑO κ. Θανάσης Φραγκής
ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΥΒΟΙΑ
Μια επιχείρηση στο Μικάτο της Ιαπωνίας, το Nostimia, μυεί τους Ιάπωνες στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι οι ελιές, το γιαούρτι, το τυρί και το κρασί από το 2001. Δημιουργός της ο Έλληνας Θανάσης Φράγκης (http://www.nostimia.com/en/ ) ο οποίος εισάγει το 80% των τυποποιημένων προϊόντων στην Ιαπωνία......προμηθεύοντας καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκτελώντας ακόμη και παραγγελίες μέσω διαδικτύου. Κάθε χρόνο η εταιρεία του κ. Φράγκη αυξάνει τα κέρδη της κατά 20%.
Πώς ξεκίνησε η εταιρεία «Νοστιμιά»;
Ο Θανάσης Φραγκής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας, ενώ στην Αγγλία γνώρισε την ιαπωνικής καταγωγής σύζυγό του.
Η δημιουργία της επιχείρησης ήταν ουσιαστικά η «απάντηση» στα κρούσματα ασθενειών που οφείλονταν σε μολυσμένα προϊόντα, όπως ήταν η νόσος των τρελών αγελάδων στην Αγγλία και τα καρκινικά πρόσθετα ελαιολάδου στην Ισπανία «Αυτό που με έκανε να στραφώ στα ελληνικά προϊόντα είναι το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που παραμένει με αγνά προϊόντα. Φτάνοντας στην Ιαπωνία έστειλα εκατοντάδες γράμματα σε Έλληνες παραγωγούς, από τους οποίους οι περισσότεροι μου απάντησαν θετικά. Για 3 μήνες ταξίδευα για να συναντήσω όλους εκείνους τους παραγωγούς και να έχω τα προϊόντα που επιθυμώ. Τα προϊόντα τα οποία τελικά επιλέχθηκαν για εισαγωγή ήταν εκείνα που διέθεταν την καλύτερη ποιότητα, γεύση, καθώς και αυτά που ήταν βιολογικής καλλιέργειας».
 Τι καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ιδιαίτερα;
«Πολλές φορές ακούω την εξής ερώτηση, γιατί είναι τόσο ξεχωριστή η Ελλάδα και γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι τόσο καλά; Οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί και απλοί ταυτόχρονα. Η μητέρα φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη με την Ελλάδα. Την τοποθέτησε σε ένα ιδανικό σημείο, με ιδανικό κλίμα και κρατώντας την μακριά από τα βιομηχανικά απόβλητα. επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρή βιομηχανία, σε μεγάλο βαθμό παραμένει μια παρθένα φύση, και ένα κλίμα που δεν έχει όμοιό της σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά συντελούν στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.»
Ποια προϊόντα εισάγει στην Ιαπωνία η επιχείρηση;
Κρασί
Η επιχείρηση εισάγει και τις τρεις βασικές ποικιλίες κρασιών, κόκκινο, λευκό και ροζέ. Μερικές από τις περιοχές που συνεργάζονται με την επιχείρηση είναι: η Νεμέα, η Πάτρα, το Γύθειο, η Κύμη Ευβοίας κ.α.
Τυρί
Είναι λογικό όταν γίνεται εισαγωγή ελληνικών τυριών, να βρίσκεται στην πρώτη θέση η αναγνωρισμένη με Π.Ο.Π (προστατευμένη ονομασία προέλευσης), ελληνική φέτα. Δεν λείπει όμως και το πλέον αναγνωρισμένο και εύγευστο τυρί της Κύπρου, το χαλούμι.
Γιαούρτι
Η επιχείρηση προμηθεύεται γιαούρτια από την ελληνική εταιρία ΦΑΓΕ.
Ελιές και ελαιόλαδο
Η επιλογή έχει γίνει από περιοχές της Κρήτης και της Καλαμάτας, που είναι γνωστές για την ελαιοπαραγωγή τους

Σχόλια