Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΕΥΒΟΙΩΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΡΑΓΚΗΣ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑO κ. Θανάσης Φραγκής
ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΗ ΕΥΒΟΙΑ
Μια επιχείρηση στο Μικάτο της Ιαπωνίας, το Nostimia, μυεί τους Ιάπωνες στα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως είναι οι ελιές, το γιαούρτι, το τυρί και το κρασί από το 2001. Δημιουργός της ο Έλληνας Θανάσης Φράγκης (http://www.nostimia.com/en/ ) ο οποίος εισάγει το 80% των τυποποιημένων προϊόντων στην Ιαπωνία......προμηθεύοντας καταστήματα λιανικής, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκτελώντας ακόμη και παραγγελίες μέσω διαδικτύου. Κάθε χρόνο η εταιρεία του κ. Φράγκη αυξάνει τα κέρδη της κατά 20%.
Πώς ξεκίνησε η εταιρεία «Νοστιμιά»;
Ο Θανάσης Φραγκής γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας, ενώ στην Αγγλία γνώρισε την ιαπωνικής καταγωγής σύζυγό του.
Η δημιουργία της επιχείρησης ήταν ουσιαστικά η «απάντηση» στα κρούσματα ασθενειών που οφείλονταν σε μολυσμένα προϊόντα, όπως ήταν η νόσος των τρελών αγελάδων στην Αγγλία και τα καρκινικά πρόσθετα ελαιολάδου στην Ισπανία «Αυτό που με έκανε να στραφώ στα ελληνικά προϊόντα είναι το γεγονός πως η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα της Ευρώπης που παραμένει με αγνά προϊόντα. Φτάνοντας στην Ιαπωνία έστειλα εκατοντάδες γράμματα σε Έλληνες παραγωγούς, από τους οποίους οι περισσότεροι μου απάντησαν θετικά. Για 3 μήνες ταξίδευα για να συναντήσω όλους εκείνους τους παραγωγούς και να έχω τα προϊόντα που επιθυμώ. Τα προϊόντα τα οποία τελικά επιλέχθηκαν για εισαγωγή ήταν εκείνα που διέθεταν την καλύτερη ποιότητα, γεύση, καθώς και αυτά που ήταν βιολογικής καλλιέργειας».
 Τι καθιστά τα ελληνικά προϊόντα ιδιαίτερα;
«Πολλές φορές ακούω την εξής ερώτηση, γιατί είναι τόσο ξεχωριστή η Ελλάδα και γιατί τα ελληνικά προϊόντα είναι τόσο καλά; Οι λόγοι είναι τόσοι πολλοί και απλοί ταυτόχρονα. Η μητέρα φύση υπήρξε πολύ γενναιόδωρη με την Ελλάδα. Την τοποθέτησε σε ένα ιδανικό σημείο, με ιδανικό κλίμα και κρατώντας την μακριά από τα βιομηχανικά απόβλητα. επειδή η Ελλάδα είναι μια χώρα με μικρή βιομηχανία, σε μεγάλο βαθμό παραμένει μια παρθένα φύση, και ένα κλίμα που δεν έχει όμοιό της σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά συντελούν στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.»
Ποια προϊόντα εισάγει στην Ιαπωνία η επιχείρηση;
Κρασί
Η επιχείρηση εισάγει και τις τρεις βασικές ποικιλίες κρασιών, κόκκινο, λευκό και ροζέ. Μερικές από τις περιοχές που συνεργάζονται με την επιχείρηση είναι: η Νεμέα, η Πάτρα, το Γύθειο, η Κύμη Ευβοίας κ.α.
Τυρί
Είναι λογικό όταν γίνεται εισαγωγή ελληνικών τυριών, να βρίσκεται στην πρώτη θέση η αναγνωρισμένη με Π.Ο.Π (προστατευμένη ονομασία προέλευσης), ελληνική φέτα. Δεν λείπει όμως και το πλέον αναγνωρισμένο και εύγευστο τυρί της Κύπρου, το χαλούμι.
Γιαούρτι
Η επιχείρηση προμηθεύεται γιαούρτια από την ελληνική εταιρία ΦΑΓΕ.
Ελιές και ελαιόλαδο
Η επιλογή έχει γίνει από περιοχές της Κρήτης και της Καλαμάτας, που είναι γνωστές για την ελαιοπαραγωγή τους

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως:
Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο πάνω από  2.0…

Η ΡΗΤΙΝΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.

Οι «ρητινοσυλλέκτες» ή «ρητινοκαλλιεργητές» ή κατά την παλαιότερη ονομασία οι «ρετσινάδες», αποτελούν μία επαγγελματική ομάδα, με λιγότερα πλέον από 2.000 άτομα σε όλη την χώρα, η οποία είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένη με την Εύβοια και συγκεκριμένα με την Βόρεια Εύβοια. Η περιοχή της Βόρειας Εύβοιας είναι η πρώτη σε παραγωγή ρητίνης πανελλαδικά και τα σωματεία των ρητινοκαλλιεργητών είναι το πολυπληθέστερα. Παλαιότερα ο κλάδος και πολυπληθής ήταν και η παραγωγή πολύ μεγαλύτερη. Κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες αποδεκάτισαν τον κλάδο και μείωσαν την παραγωγή. Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικότερα ο ανταγωνισμός με άλλες χώρες που παράγουν υποπροϊόντα προερχόμενα από την επεξεργασία της χημικής ρητίνης όπως η Κίνα, αλλά και οι συνθήκες και όροι εργασίας, το επαγγελματικό εν γένει καθεστώς. Οι ρητινοκαλλιεργητές περιμένουν πολλούς μήνες για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις ενώ παραμένουν εντελώς έξω από τη διαδικασία προώθησης  της παραγόμενης πρώτης ύλης στην αγορά.

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…