Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ


Οι Νέοι Αγρότες που παρακολούθησαν το Σεμινάριο από αριστερά: Δημήτρης Τσιτούμης, Λουκία Προδρομίτη, Αλέξανδρος Κουτσογιωργάκης, Μιχάλης Παντελίδης,  Σοφία Δημητρακάκη, Σταύρος Καραβάς, Κυριακή Κουτσουφλάκη, Χρυσοβαλάντης Τσίτας, Ελένη Παππά, Παναγιώτης Δημητρίου, Χρήστος Παπαθανασίου, Χρήστος Χαλαστάρας, Μανώλης Λίλης, Γιάννης Τσαούσης,  Θεόδωρος Ιωαννίδης, Κώστας Λαδογιάννης,Ελένη Πινακούλα (Υπεύθυνη Κατάρτισης του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ  Νέας Αρτάκης) Γιώργος Παπαθανασίου (Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ)


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο για τους Νέους Αγρότες που διοργάνωσε το ΕΛΓΟ  «ΔΗΜΗΤΡΑ» με ευθύνη του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 17 δικαιούχοι Νέοι Αγρότες από την Βόρεια Εύβοια. Έγινε στην Ιστιαία, στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Ευβοίας και διήρκησε 25 ημέρες. Δίδαξαν σπουδαίοι εκπαιδευτές ειδικοί στο αντικείμενό τους από την Αθήνα, την Εύβοια και την Θεσσαλία. Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 έγινε η λήξη του Προγράμματος και απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους καταρτισθέντες, προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων.
Για το επόμενο έτος αναμένονται και άλλα σεμινάρια για τους Αγρότες, όπως στους τομείς της Ζωϊκής Παραγωγής και της Μελισσοκομίας. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται δραστήρια το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…