Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Του Γιώργου Μητροπέτρου
Αναδημοσίευση από www.i-reporter.gr  
Μπορεί το φαινόμενο και το μόρφωμα της Χ.Α. να γιγαντώθηκε στις μέρες μας, αλλά τούτο δεν ήταν και κάτι το αναπάντεχο και το απρόσμενο.
Όσοι βλέπουν και είναι πολλοί, πως το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, αφήνει το ξεδίπλωμα τέτοιων φαινομένων και πρακτικών «μαφίας», χωρίς να παρεμβαίνει και χωρίς να λαμβάνει μέτρα θεσμικά αλλά και νομικά, τότε τούτο αποθρασύνεται και προβαίνει σε πράξεις βίας, λεκτικής αλλά και ουσιαστικής απέναντι σε κάθε …αντιφρονούντα.
Πόσοι και πόσοι αδύναμοι αλλοδαποί δεν έτυχαν τις…συμπάθειας των λούμπεν στοιχείων του σκληρού πυρήνα της Χ.Α.;
Εκεί οι θρασύδειλοι φουσκωτοί έδειχναν την λεβεντιά τους.
Και η δημοκρατική, κατά τα άλλα εξουσία, έβλεπε, παρατηρούσε χωρίς να αντιδρά.
Γιατί, το πρόβλημα αφορά άλλους και όχι εμάς. Βέβαια, καλό είναι να αποπροσανατολίζεται και ο λαός , χαμένος μεταξύ του… χαρατσιού, των δόσεων στην εφορία ,αλλά και το πρέσινγκ των εισπρακτικών…!
Παράλληλα, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, τώρα, μετά το αίμα του Παύλου, ξύπνησε η συντεταγμένη πολιτεία (αστυνομία και δικαιοσύνη) και με γρήγορα αντανακλαστικά συνέλαβε την «συμμορία» της Χ. Α.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, με νομικούς ακροβατισμούς, με αναλύσεις και προσεγγίσεις, με ερμηνείες και παρερμηνείες των νόμων και του Συντάγματος για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση αυτή, σαν πολιτεία και σαν κοινωνία.
Θέλει η πολιτεία, εμφανώς πλέον, να παρατείνετε αυτό το σόου, ώστε πίσω από τις κάμερες, να συνεχίζεται η καταστροφική οικονομική και κοινωνική πολιτική της.
Η Κυβέρνηση αγωνίζεται για την προστασία της Δημοκρατίας, και όλο το πολιτικό σύστημα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.! Μόνο όμως από το φασιστικό μόρφωμα; το οποίο με την προβιά των αγαθοεργιών, σισιτίων σε Έλληνες και κτυπήματος δήθεν, του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος με ψευτοτσαμπουκάδες και …αντριλίκια, ώστε να εγκλωβίζει αγανακτισμένους, απελπισμένους και εξουθενωμένους πολίτες; Μόνο από εκεί κινδυνεύει η Δημοκρατία μας;
Με την φτώχια και το πρόβλημα του επισιτισμού του λαού; με τις στρατιές των ανέργων; με την απελπισία των νέων; με τον αφανισμό των πολυτέκνων; με την εκποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας; Τι γίνεται με όλα αυτά;
Ξέρετε.;
όλα αυτά είναι επιταγές του Συντάγματος για προστασία από την πολιτεία.
Ο φασισμός και η ενδυνάμωση τέτοιων φαινόμενων, μόνο με έναν τρόπο καταπολεμιέται .
Με το πλάτεμα της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
Όταν ο λαός γίνει κυρίαρχος και ο ίδιος πάρει τις τύχες στα χέρια του, όταν ο ίδιος αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, για το αναπτυξιακό μοντέλο, για το τραπεζικό σύστημα , για την προστασία της υγείας του και της αξιοπρέπειάς του.

Τότε μόνο δεν θα κινδυνεύει η Δημοκρατία μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…