Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ

Του Γιώργου Μητροπέτρου
Αναδημοσίευση από www.i-reporter.gr  
Μπορεί το φαινόμενο και το μόρφωμα της Χ.Α. να γιγαντώθηκε στις μέρες μας, αλλά τούτο δεν ήταν και κάτι το αναπάντεχο και το απρόσμενο.
Όσοι βλέπουν και είναι πολλοί, πως το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές του, αφήνει το ξεδίπλωμα τέτοιων φαινομένων και πρακτικών «μαφίας», χωρίς να παρεμβαίνει και χωρίς να λαμβάνει μέτρα θεσμικά αλλά και νομικά, τότε τούτο αποθρασύνεται και προβαίνει σε πράξεις βίας, λεκτικής αλλά και ουσιαστικής απέναντι σε κάθε …αντιφρονούντα.
Πόσοι και πόσοι αδύναμοι αλλοδαποί δεν έτυχαν τις…συμπάθειας των λούμπεν στοιχείων του σκληρού πυρήνα της Χ.Α.;
Εκεί οι θρασύδειλοι φουσκωτοί έδειχναν την λεβεντιά τους.
Και η δημοκρατική, κατά τα άλλα εξουσία, έβλεπε, παρατηρούσε χωρίς να αντιδρά.
Γιατί, το πρόβλημα αφορά άλλους και όχι εμάς. Βέβαια, καλό είναι να αποπροσανατολίζεται και ο λαός , χαμένος μεταξύ του… χαρατσιού, των δόσεων στην εφορία ,αλλά και το πρέσινγκ των εισπρακτικών…!
Παράλληλα, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, τώρα, μετά το αίμα του Παύλου, ξύπνησε η συντεταγμένη πολιτεία (αστυνομία και δικαιοσύνη) και με γρήγορα αντανακλαστικά συνέλαβε την «συμμορία» της Χ. Α.
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, με νομικούς ακροβατισμούς, με αναλύσεις και προσεγγίσεις, με ερμηνείες και παρερμηνείες των νόμων και του Συντάγματος για το πώς θα χειριστούμε την υπόθεση αυτή, σαν πολιτεία και σαν κοινωνία.
Θέλει η πολιτεία, εμφανώς πλέον, να παρατείνετε αυτό το σόου, ώστε πίσω από τις κάμερες, να συνεχίζεται η καταστροφική οικονομική και κοινωνική πολιτική της.
Η Κυβέρνηση αγωνίζεται για την προστασία της Δημοκρατίας, και όλο το πολιτικό σύστημα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.! Μόνο όμως από το φασιστικό μόρφωμα; το οποίο με την προβιά των αγαθοεργιών, σισιτίων σε Έλληνες και κτυπήματος δήθεν, του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος με ψευτοτσαμπουκάδες και …αντριλίκια, ώστε να εγκλωβίζει αγανακτισμένους, απελπισμένους και εξουθενωμένους πολίτες; Μόνο από εκεί κινδυνεύει η Δημοκρατία μας;
Με την φτώχια και το πρόβλημα του επισιτισμού του λαού; με τις στρατιές των ανέργων; με την απελπισία των νέων; με τον αφανισμό των πολυτέκνων; με την εκποίηση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας; Τι γίνεται με όλα αυτά;
Ξέρετε.;
όλα αυτά είναι επιταγές του Συντάγματος για προστασία από την πολιτεία.
Ο φασισμός και η ενδυνάμωση τέτοιων φαινόμενων, μόνο με έναν τρόπο καταπολεμιέται .
Με το πλάτεμα της Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα.
Όταν ο λαός γίνει κυρίαρχος και ο ίδιος πάρει τις τύχες στα χέρια του, όταν ο ίδιος αποφασίζει για το τι πρέπει να γίνει στη χώρα του, για το αναπτυξιακό μοντέλο, για το τραπεζικό σύστημα , για την προστασία της υγείας του και της αξιοπρέπειάς του.

Τότε μόνο δεν θα κινδυνεύει η Δημοκρατία μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως:
Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο πάνω από  2.0…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…