Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΝΕ Α.Ε. ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Ο ΟΛΝΕ ΑΕ, επίσημα ξεκίνησε τη λειτουργία του 30/06/2013, σύμφωνα με το νόμο 4150/2013.
Πέραν των άλλων υποχρεώσεων του, έχει: ολοκληρώσει την Α φάση Παραλαβής-αναγνώριση κατάστασης, των συγχωνευόμενων Λιμενικών Ταμείων η οποία δεν είναι ενθαρρυντική, σύμφωνα με τους ανεξάρτητους εκτιμητές και τους ορκωτούς λογιστές.
Τα κλιμάκια του οργανισμού με επιθεωρήσεις κατά τόπους και ταχύρυθμες διαδικασίες, και επαφές στα αρμόδια υπουργεία κατόρθωσαν να εγκρίνουν αποκαταστάσεις και βελτιώσεις σε περιοχές αρμοδιότητας του ΟΛΝΕ ΑΕ οι οποίες χρόνιζαν. Επισυνάπτεται πίνακας σχετικός.
Οι οικονομικές εκκρεμότητες των συγχωνευόμενων Λιμενικών Ταμείων έχουν αρχειοθετηθεί με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα και έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους.
Έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών και συνεργασιών μεταξύ υπηρεσιών, για τη δημιουργία Πυλών εισόδου εξόδου και Διαβατηριακών Ελέγχων, τομέας ο οποίος θα διευκολύνει την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη περιοχών Καρύστου, Αιδηψού, Λίμνης και Κύμης.
Αρωγός στην προσπάθεια των εντασσόμενων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων αλλά και στην καθημερινή προσπάθεια του Οργανισμού έχει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
ΕΡΓΑ ΠΔΕ 2012 – 2013
Βόρεια Εύβοια
Αποκατάσταση φθορών και ζημιών που προκαλούνται από συνήθη χρήση και καιρικά φαινόμενα στη Λίμνη Ν. Ευβοίας. (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 70.000,00€)
Αποκατάσταση φθορών παραλιακού κρηπιδώματος Λ. Αιδηψού Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 123.000,00€)
Επισκευή κρηπίδωσης Λιμένος Ωρεών Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 70.000,00€)
Συντήρηση υποδομών Ηλεκτρικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων Λίμνης Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 6.000,00€) ΠΔΕ 2012
Αποκατάσταση Νότιων Κρηπιδωμάτων Λίμνης Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 50.000,00€) ΠΔΕ 2012
Κεντρική Εύβοια 
Αποκατάσταση νομιμοποιημένων κατασκευών παραλιακού δρόμου παραλίας Πολιτικών Ν. Ευβοίας  (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 40.000,00€)
Επισκευή κρηπιδωμάτων Ευβοϊκής Ακτής στον παλιό Εμπορευματικό Λιμένα Χαλκίδας Ν. Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 120.000,00€)
Επισκευή μικρής προβλήτας και ράμπας στην πλαζ Κουρέντι ν. Ευβοίας. (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 40.000,00€)
Επισκευή μόλου Ερέτριας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 123.000,00€)
Επισκευή  - αποκατάσταση προβλήτας Κύκνου και Περιβάλλοντος Χώρου (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 60.000,00€) ΝΕΟ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
Αποκατάσταση κρηπιδώματος αγκυροβολίου Ν. Αρτάκης  (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 60.000,00€) ΝΕΟ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
Επισκευές - αποκατάσταση της ράμπας Πορθμείου Ερέτριας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 60.000,00€) ΝΕΟ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ
Νότια Εύβοια
Προστατευτική ενίσχυση τμήματος Λιμένα Κύμης και αντικατάσταση – αγορά νέας γεφυροπλάστιγγας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 60.000,00€)
Εργασίες επισκευής κρηπιδώματος και παρακείμενου παραλιακού δρόμου ν. Στύρων Ν. Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 21.000,00€)
Επισκευή προβλήτας λιμένος Ν.Στύρων Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 18.000,00€)
Επισκευή κτιρίου Λιμενικού Ταμείου Αλιβερίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και επισκευή καταστρώματος πλωτών προβλητών Αλιβερίου Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 100.000,00€)
Επισκευή μόλου Καρύστου Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 70.000,00€)
Επισκευή τμήματος κρηπίδωσης Λιμένος Μαρμαρίου Ν.Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 70.000,00€)
Επισκευή – αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης δυτικής παραλίας Καρύστου Ν.Ευβοίας. (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 120.000,00€)
Επισκευή Προστατευτικού Κρηπιδώματος Λ.Κύμης Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 50.000,00€) ΠΔΕ 2012
Άρση Προσάμμωσης Λιμένα Ν. Στύρων Ευβοίας (ΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 60.000,00€) ΠΔΕ 2012
ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ 2013: 1.045.000,00€

ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ (ΚΥΚΝΟΣ, ΑΡΤΑΚΗ, ΕΡΕΤΡΙΑ):180.000,00€

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…