Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ

Πρώτη η Σκύρος ανοίγει τον χορό των υδατοδρομίων ολοκληρώνοντας της διαδικασίες κατάθεσης προτάσεων για υδατοδρόμιο, με την λήξη της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφερομένων για την αδειοδότηση, κατασκευή  και λειτουργία υδατοδρομίου στο νησί.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης των εγγράφων από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, συνεδρίασαν και προχώρησαν στον επόμενο κύκλο συζήτησης και διαπραγμάτευσης των λεπτομερειών του υδατοδρομίου.
Μετά την λήξη της συνεδρίασης  τα ηγετικά στελέχη της Hellenic Seaplanes S.A., ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, παρουσίασαν την πρόταση τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου  και συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες.
Η πρόταση της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A αφορά την αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία του υδατοδρομίου μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014 αναλαμβάνοντας όλο το κόστος η Hellenic Seaplanes S.A.. Αναλύθηκαν όλα τα σενάρια της ανάπτυξης του υδατοδρομίου αλλά και το όφελος που θα προκύψει για την τοπική κοινωνία στην αμέσως επόμενη τουριστική περίοδο του 2014.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος  μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε: "Η προοπτική να καταστεί η Σκύρος κόμβος ενός δικτύου υδροπλοϊκής διασύνδεσης για άλλους προορισμούς θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στο νησί μας και θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής".
Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας είναι η σύνδεση όλης της  νησιωτικής  Ελλάδα πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς. Η Σκύρος ξεκίνησε την διαδικασία και θα ακολουθήσουν και άλλα νησιά αλλά και λιμάνια της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Καταλήγοντας επισήμανε πως η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια  με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν του 2014 και άλλα τόσα το επόμενο έτος
Η εταιρεία Hellenic Seaplanes δημοσιοποίησε μερικά από τα σχέδια της για το υδατοδρόμιο της Σκύρου, στο οποίο ανακηρύχτηκε ανάδοχος για την κατασκευή και λειτουργία του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αδειοδότηση αορίστης διάρκειας στο υδατοδρόμιο του Βόλου έχει ξεκινήσει, ενώ στην Ζάκυνθο στην τελική φάση βρίσκεται η επιλογή αναδόχου για την αδειοδότηση  του υδατοδρομίου.
«Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών – υδατοδρόμια, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα τα οποία σκοπεύει να δρομολογήσει η Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A. αλλά και όποιες άλλες εταιρείες σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο.
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού η Hellenic Seaplanes S.A. έχει στείλει πρόταση για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίου σε 200 δήμους, λιμενικά ταμεία και οργανισμούς λιμένων της χώρας, οι οποίοι έχουν την ανάγκη και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις εμπορικές δραστηριότητες υδροπλάνων.
Λόγω των δύσκολων καιρών θα ήταν δύσκολο να επιβαρυνθεί ο κάθε δήμος ή λιμενικό ταμείο με το κόστος κατασκευής, αδειοδότησης και λειτουργίας του υδατοδρομίου, πράγμα το οποίο θα μπορούσε να καταστεί εμπόδιο ως προς την ανάπτυξη ενός σωστού δικτύου μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο, η εταιρεία αναλαμβάνει με δικό της κόστος την εκπόνηση όλου του έργου μέχρι τέλους για ένα μεγάλο αριθμό υδατοδρομίων», υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…