Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ «ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση
«Συνάντηση διαβούλευσης – ολοκλήρωσης του  Καλλιεργητικού Πλάνου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για  την επαναδραστηριοποίηση της αγροτικής της οικονομίας ως πρωταρχικής σημασίας και σπουδαιότητας προτεραιότητα, ολοκλήρωσε  το «Καλλιεργητικό Πλάνο» και προχωρά στην πραγματοποίηση συνάντησης  με όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας με σκοπό στα πλαίσια της διαβούλευσης την  οριστικοποίηση του «Καλλιεργητικού πλάνου».
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Περιφερειάρχη κου Κλέαρχου Περγαντά την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 στις 10.00 π.μ στην αίθουσα του Τ.Ε.Ε. ( Πλατ Ελευθερίας 3, Λαμία, 4ο όροφο).
Στην ημερίδα κλήθηκαν να παραστούν οι Βουλευτές της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων, Ομάδων Παραγωγών, Εκπρόσωποι Επιστημονικών φορέων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο καθώς και ιδιώτες γεωτεχνικοί κλπ»

Η μελέτη για το καλλιεργητικό πλάνο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν έτυχε ασφαλώς  της δέουσας δημοσιότητας ούτε συζητήθηκαν τα επιμέρους σημεία του που αφορούν κάθε περιοχή ξεχωριστά. Το σωστό και αναγκαίο ήταν να έχει απασχολήσει τους παραγωγικούς φορείς του πρωτογενή τομέα, τα δημοτικά συμβούλια και γενικότερα τις τοπικές κοινωνίες. Το Σχέδιο βάζει στόχους και προτείνει παρεμβάσεις ανά Δήμο γεγονός που επιτάσσει την συνέργεια των τοπικών φορέων για την υλοποίησή του.
Εκτός εάν η Περιφέρεια αρκείται στο γεγονός της εκπόνησης μίας Μελέτης, στην σύνταξη ενός Πλάνου και τέλος στην παραπομπή της υλοποίησης στις καλένδες. Η συζήτηση της Τρίτης στη Λαμία έπρεπε να είναι το αποκορύφωμα, το επιστέγασμα μίας αλυσίδας τοπικών συζητήσεων σε κάθε Δήμο και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Το Δίκτυο Αυτοδιοικητικής Πολιτικής ΕΥΒΟΙΑ 2020 δημοσιεύει σήμερα το κείμενο του ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΛΑΝΟΥ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (πατήστε ΕΔΩ)  συμβάλλοντας έτσι στην ενημέρωση, στον προβληματισμό και στη διαβούλευση. Άρθρα, προτάσεις, παρατηρηρήσεις είναι ευπρόσδεκτες για δημοσίευση. Αποστολή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου evia2020@gmail.com
Για το Δίκτυο Αυτοδιοικητικής Πολιτικής ΕΥΒΟΙΑ2020
Δημήτρης Κατσούλης
τ. Δήμαρχος Αυλώνος Ευβοίας

Σχόλια