Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 5.890.392 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΕΠ 466 ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Άποψη του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ» στο τμήμα Άγιος Γεώργιος- προς Παραμερίτες  που δημοπρατήθηκε το 2010. Με τα νέα έργα  το έργο αυτό θα συμπληρωθεί.
Έργα ύψους  5.779.000 ευρώ εντάχθηκαν για την Εύβοια στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αφορούν πυρόπληκτους Δήμους από τις καταστροφικές πυρκαγιές  του καλοκαιριού του 2007. Ο Πίνακας των ενταγμένων έργων είναι ο ακόλουθος .
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Δ.Ε. ΑΥΛΩΝΟΣ
492.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΟΠΙΚΏΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΕΣ
492.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ  ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ- ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ
492.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ  ΔΡΟΜΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
917.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΥΠΑΙΟΙ - ΒΑΡΕΛΑΙΟΙ
680.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΥΠΑΙΟΙ ΔΡΥΜΑΡΙ
456.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ -ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΚΟΥΤΕΡΙ ΠΟΥΡΝΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΙΣΤΡΟΥ
570.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
230.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
40.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
1.200.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
210.000 ευρώ
5.779.000 ευρώ


Η ένταξη των παραπάνω έργων προέκυψε με την Απόφαση  του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Χατζηδάκη της 7ης Οκτωβρίου 2013 που έχει ως αντικείμενο  την ΣΑΕΠ 466 και ειδικότερα τον Υποτομέα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Πυροπλήκτων Περιοχών Στερεάς Ελλάδας. Με την ίδια απόφαση εγκρίνεται η ροή της τελευταίας χρηματοδότησης ύψους 111.392,08 για το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΪΑΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ» το οποίο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων το 2010 από τον Δήμο Αυλώνος  με αρχικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ και τελικό προϋπολογισμό (μετά την έκπτωση) 404.000 περίπου. Το έργο αυτό ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη καθυστέρηση αυτό τον καιρό και ήταν το μοναδικό έργο Δήμου που είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Πυροπλήκτων έως το 2010.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…