Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για την υλοποίηση των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)
Λαμία 5-12-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Υπουργείο Εργασίας παρευρέθηκε τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γεώργιο Κουτρουμάνη, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας».
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων επί των προσκλήσεων και ο προσδιορισμός του κεντρικού πλαισίου των δράσεων, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική υλοποίησή τους.
Συγκεκριμένα πρόκειται για δράσεις υποστήριξης της απασχόλησης, οι οποίες μέσω κονδυλίων που εκχωρήθηκαν στις Περιφέρειες, προβλέπεται να υλοποιηθούν με προσκλήσεις από τις Υπηρεσίες Διαχείρισης. Στην παρούσα φάση διαμορφώνεται το θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης και εφαρμογής των ΤΟΠΣΑ, έτσι ώστε πολύ σύντομα να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις.
 «Σε μια εποχή που η αγορά εργασίας πλήττεται από την οικονομική κρίση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις υποστήριξης της απασχόλησης», τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Τα ΤΟΠΣΑ αποσκοπούν στην ενεργοποίηση και κινητοποίηση φορέων, με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, που θα είναι αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών. Πεδίο αναφοράς είναι οι τοπικές αγορές εργασίας και οι δράσεις επικεντρώνονται τόσο στην υποστήριξη των ωφελούμενων – ανέργων, αλλά και στις επιχειρήσεις μιας περιοχής, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η σύζευξη ανάμεσα στην προσφορά και στη ζήτηση εργασίας. 
Επιδίωξή μας είναι, τα κονδύλια των ΤΟΠΣΑ στη Στερεά Ελλάδα  να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο και τον αποδοτικότερο τρόπο, έτσι ώστε να παράξουν ένα ουσιαστικό και σταθερό αποτέλεσμα σε θέσεις εργασίας και να καθιερώσουν μια αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στους φορείς της επιχειρηματικότητας και την απασχολησιμότητα του ανθρώπινου δυναμικού»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…