Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ JIANGXI ΚΙΝΑΣ


ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙNAΣ
Συμμετείχαν  στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Συνεργασίας Πόλεων και Περιφερειών στην Περιφέρεια JIANGXI

Αντιπροσωπεία  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και το Γιάννη Τσονάκα εκπρόσωπο της Ε.Α.Σ. Άμφισσας, παρακολούθησε το 2ο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων στην Επαρχία Jiangxi και είχε επαφές με Κινέζους αξιωματούχους της κρατικής και περιφερειακής διοίκησης.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το βιολογικό πάρκο, το Ινστιτούτο σηροτροφίας και τσαγιού καθώς και τη ζώνη ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας. Συμμετείχαν με τοπικά προϊόντα, αφίσες και φωτογραφίες στην έκθεση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Nanchang και στη δενδροφύτευση του πάρκου φιλίας της πόλης όπου 2 δένδρα φέρουν την ονομασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Οι Κινέζοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα τιμητική υποδοχή στην Ελληνική αντιπροσωπεία την οποία είχαν πρώτη τη τάξη σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ των 35 αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο συνέδριο.
Στην ιδιαίτερα τιμητική και θερμή φιλοξενία, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο:

«… τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, η Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιο σημαντικό είναι η μετριοπάθεια και η προσεκτική χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης για αυτή την κρίση.
Αυτό είναι αντανάκλαση του ειλικρινούς σεβασμού που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, θεωρώντας τις χώρες μας τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτισμούς του πλανήτη.
Ο μέσος κινέζος ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα και οι Έλληνες επιθυμούν να έρθουν στην Κίνα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα και οι επιθυμίες των πολιτών μας».
Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη κ. Κλ. Περγαντά.
Ακόμα, υπεγράφη μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και της Περιοχής Ganzhou που αριθμεί 9.000.000 κατοίκους.
Η αντιπροσωπεία έδωσε περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε Κινέζικα Κανάλια και στον Κινέζικο Τύπο.
Σημαντικές συζητήσεις έγιναν για τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ελιές, μέλι κλπ. καθώς και για ανταλλαγές τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Τονίστηκε το γεγονός ότι η γεωργία μας συμπορεύεται με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανάγεται σε ένα αγροτοδιατροφικό πρότυπο, με βάση τη Μεσογειακή διατροφή που το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «άϋλο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς».
Για τον τομέα του Τουρισμού, από τον κ Μπέτσιο ,επισημάνθηκε η μοναδικότητα της Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα και αδαπάνητη πολιτιστική κληρονομιά.
Οι δυο χώρες συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και τις εφαρμογές της πληροφορικής για να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.
Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου, μιας πλατφόρμας στο internet, στην ελληνική, Αγγλική και Κινεζική γλώσσα όπου θα παρουσιάζονται και θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε και δημιουργεί το υπόβαθρο μιας καλής υποδοχής, σαν πλατφόρμα, ώστε να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες και να έχουμε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας.
Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κα Γαζή στην Κίνα το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη κο Κλ. Περγαντά.
                                

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και Στενή. Η Άνω Σέττα α

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια. •              Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο