Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΜΗ



Του Δημήτρη Κατσούλη

Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα υποκαταστήματα  του ΙΚΑ στο Αλιβέρι και την Κύμη καθώς και το κλείσιμο του Γραφείου του Ο.Α.Ε.Ε. Αλιβερίου δικαιολογημένα  ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών από τους ασφαλισμένους , τον Δήμο  και γενικότερα την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσεται πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων της  επαρχίας Καρυστίας και η παύση λειτουργίας τους θα αναγκάσει τους εργαζόμενους  και επαγγελματίες να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να φθάσουν στην Χαλκίδα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Αυτό σημαίνει κόστος μετακίνησης, απώλεια παραγωγικού χρόνου και ταυτόχρονα επαύξηση του φόρτου εργασίας στα κεντρικά γραφεία της Χαλκίδας.
Οι υπηρεσίες αυτές μπορούν ασφαλώς να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, ερχόμενες σε συνεργασία με τον Δήμο για να στεγαστούν σε δημοτικά κτίρια και μάλιστα χωρίς την καταβολή ενοικίου ή την καταβολή πολύ μικρότερου ποσού από αυτό που πληρώνουν σήμερα. Ήδη ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου παραχωρεί χώρο στο Μηλάκι για την στέγαση του Ο.Α.Ε.Ε. Το αντίστοιχο μπορεί να γίνει με τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α.
Η πλήρης εφαρμογή των συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδιαίτερα σε υπηρεσίες όπως το Ι.Κ.Α. επιτρέπει ασφαλώς σταδιακά την επίτευξη οικονομιών κλίμακας αφού λιγότερο προσωπικό μπορεί να εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους παρέχοντας περισσότερες υπηρεσίες σε λιγότερο χρόνο. Προϋπόθεση όμως είναι η παροχή των υπηρεσιών σε τόπο και με τρόπο που δεν επιβάλλουν περισσότερες και πιο χρονοβόρες μετακινήσεις των  πολιτών αλλά αντίθετα αυτές περιορίζονται δραστικά. Αυτή πρέπει να είναι η κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού των δημοσίων ασφαλιστικών υπηρεσιών και όχι  η υποτιθέμενη περικοπή δαπανών χωρίς απολύτως καμία αλλαγή στις δομές και το οργανωτικό πλαίσιο των υπηρεσιών. Εάν η εφαρμογή των συστημάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είχε γίνει πράξη  η αποδεδειγμένη διαφθορά σε ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες  θα είχε κατασταλεί σε μεγάλο βαθμό και σήμερα οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι δεν θα περνούσαν όσα περνάνε.
Να μην απομακρυνθούν οι υπηρεσίες αυτές από το Αλιβέρι και την Κύμη, να φιλοξενηθούν σε δημοτικά κτίρια και να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους με το μικρότερο κόστος μετακίνησης και απώλειας παραγωγικού χρόνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και ...

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κάντε κάτι, δεν έχουμε πλοίο, είμαστε αποκλεισμένοι Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου κ. Μαρία Κακαλή Ο Άγιος Ευστράτιος  όπως και η Λήμνος είναι δύο νησιά που γειτονεύουν στο Αιγαίο με την Εύβοια και η διασύνδεσή μαζί της θα έπρεπε να αποτελεί στρατηγικό στόχο του ευβοϊκού πολιτικού συστήματος εάν ήταν σε θέση να θέτει, να διεκδικεί και να πραγματώνει στρατηγικούς στόχους. Η ανατολική ακτή της Εύβοιας και το λιμάνι της Κύμης αποτελούν ζωτικής σημασίας διαπεριφερειακό γεωαναπτυξιακό χώρο. Σε κάθε περίπτωση την Εύβοια την ενδιαφέρουν τα προβλήμα αυτών των νησιών. Το νησί του Αγίου Ευστρατίου είναι α ποκλεισμένο εδώ και ένα μήνα, αφού δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνο...