Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΚΥΜΗΣ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρύστου μετά την εξέλιξη στο θέμα της κατάργησης της Δ.Ο.Υ. Καρύστου προχώρησε στην λήψη απόφασης- πρότασης για την μεταφορά της έδρας της Δ.Ο.Υ. από την Κύμη σε δημοτικό κτίριο επί της οδού Λεπούρων Καρύστου και προτείνει το Δημαρχείο Στύρων ενώ φαίνεται να αποδέχεται και το Δημαρχείο Κριεζών. Η πρόταση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει αίσθηση στην Νότια Καρυστία. Σε κάθε περίπτωση είναι η σειρά του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου να απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση οι δύο Δήμοι πρέπει να αποφασίσουν από κοινού για την χωροθέτηση της Δ.Ο.Υ και εν συνεχεία των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων. Η Σκύρος πάντως έχει εξασφαλίσει την λειτουργία Γραφείου στο νησί. 


Στο θέμα αυτό η θέση μας είναι ότι οι Υπηρεσίες πρέπει να χωροθετούνται με βάση την εξυπηρέτηση των πολιτών και την μείωση των δαπανών για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Εν προκειμένω μεγαλύτερη σημασία έχει η εξυπηρέτηση των κατοίκων στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων έτσι ώστε να μην υποχρεώνονται σε μετακινήσεις αλλά και να επιτραπεί στις Δ.Ο.Υ. να  λειτουργούν κυρίως ως ελεγκτικοί μηχανισμοί για την συγκέντρωση της φορολογικής ύλης και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                  
ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                                   Κάρυστος, 19/01/2013
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ                                              Αριθ. Πρωτ.: 755

Ταχ. Διεύθυνση :Ιωάννη Κότσικα 2                        ΠΡΟΣ:
Ταχ. Κώδικας    :34001                                        Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου
Αρ. Τηλεφώνου :22243 50000                               κ. Δημήτρη Θωμά    
Αρ. Fax               :22240 23666                               ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:     
Ιστοσελίδα         :www.dimoskarystou.gr              Βουλευτές Ν. Ευβοίας
E-mail                 :dkaristos@hol.gr                        
                                                                                                                                                       
Αγαπητέ συνάδελφε,
Σου μεταφέρω την υπ’ αριθ. 3/2013 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου έτσι ώστε να λάβεις γνώση και να ενεργήσεις όπως πρέπει.
"Προτείνουμε η Δ.Ο.Υ. Κύμης όπου και θα υπαχθεί ο Δήμος Καρύστου να στεγαστεί σε κτίριο το οποίο θα βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Καρύστου-Λεπούρων-Χαλκίδας (π.χ. Στύρα - Κριεζά – Αλιβέρι). Προσφέρουμε δωρεάν το καινούριο δημοτικό κτίριο στην Δημοτική Ενότητα Στυρέων, επί της επαρχιακής οδού Καρύστου – Λεπούρων – Χαλκίδας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δίκτυο Σύζευξις και μπορεί να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Κύμης-Καρύστου. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθεί η πρόταση μας αυτή για μετεγκατάσταση της Δ.Ο.Υ. κεντροβαρικά στον οδικό άξονα Καρύστου – Λεπούρων - Χαλκίδας, ζητάμε την υπαγωγή του Δήμου Καρύστου στην Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας."
Σε καλώ να συμβάλλεις και να κινηθείς  και εσύ προς αυτή την κατεύθυνση και να μεταστεγαστεί η Δ.Ο.Υ. Καρύστου-Κύμης κάπου κεντροβαρικά, σε κτίριο το οποίο θα βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού Καρύστου-Λεπούρων-Χαλκίδας. Η μεταστέγαση αυτή θα εξυπηρετήσει το 90% του συνολικού πληθυσμού και των δύο δήμων μας. Σε περίπτωση που η Δ.Ο.Υ. Καρύστου-Κύμης παραμείνει στην Κύμη, οι επιχειρηματίες του Δήμου Καρύστου θα μεταφερθούν σε άλλες Δ.Ο.Υ. με αποτέλεσμα τα έσοδα της Δ.Ο.Υ., να ελαχιστοποιηθούν.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σου.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Καρύστου
Νικόλαος Ι. Μανώλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…