Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Συνέντευξη Τύπου με θέμα: « ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», έδωσαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, η Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ευάγγελος Κούκουζας. Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παύλου και κ.Ιωάννης Φρουδαράκης. Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, με στόχο την αναζήτηση και την διατήρηση των τοπικών συνταγών της Ευβοίας και την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού και γλυκού.

Η κ. Αγιοστρατίτη ανέφερε ότι, το Επιμελητήριο Εύβοιας έχει προγραμματίσει μια σειρά ενεργειών με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των Ευβοϊκών Προϊόντων. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν προϊόντα του Νομού μας μοναδικής προέλευσης και γεύσης που όμως δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σαν πρώτο βήμα το Επιμελητήριο διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στις 30 Ιανουαρίου στις 11:00 με θέμα «Πιστοποίηση – Εξωστρέφεια  και Ανάπτυξη ΜΜΕ» με σκοπό τα προϊόντα μας να τηρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης, τυποποίησης και ετικέτας.  Το Επιμελητήριο συνεχίζει με την διοργάνωση  του διαγωνισμού «Το Πιάτο της Εύβοιας»  έτσι ώστε μέσα από τις γεύσεις του Νομού μας να υπάρξει μια προβολή της Ευβοίας με ιδιαίτερη Ταυτότητα.
  Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις μας, τα προϊόντα μας, τις επιχειρήσεις και την Εύβοια.  Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συνεργαζόμαστε με το ΙΕΚ PRAXIS που διαθέτει σχολή Μαγειρικής και εργαστήριο με καταξιωμένους ΣΕΦ.  Στα πλαίσια  του διαγωνισμού που ξεκινάμε έχουν δικαίωμα όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες εστίασης της Εύβοιας, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την  Διαδικασία :   • Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες στον Διαγωνισμό: Φαγητό και Γλυκό. • Ο Διαγωνισμός θα επικοινωνηθεί σε όλο το Νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά και ραδιοφωνικά μηνύματα. • Κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει την συνταγή του, συμμετέχοντας μόνο σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. • Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τις 10 καλύτερες συνταγές από κάθε κατηγορία, με κριτήρια όπως: αντιπροσωπευτικότητα, πρωτοτυπία, μοναδικότητα, δυνατότητα καθιέρωσης, απλότητα κλπ. • Φυσικά πριν από αυτό θα υπάρξει προεπιλογή για αποκλεισμό τυχόν συνταγών που δεν συνάγουν με το πνεύμα του διαγωνισμού. • Οι διαγωνιζόμενοι των οποίων οι συνταγές θα προκριθούν θα κληθούν να υλοποιήσουν τις συνταγές τους στο Εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS στην Χαλκίδα, με την επίβλεψη και βοήθεια του team των chefs της σχολής. • Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καλύτερο γλυκό και το καλύτερο φαγητό και θα τους απονείμει τον τίτλο ΠΙΑΤΟ της ΕΥΒΟΙΑΣ, ΓΛΥΚΟ της ΕΥΒΟΙΑΣ. • Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, όπου στον μπουφέ θα υπάρχουν εδέσματα από τα 10 καλύτερα κάθε κατηγορίας (φαγητό-γλυκό). • Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μετά την προεπιλογή, θα περιληφθούν σε καλαίσθητο τόμο – έκδοση με τα γλυκά και τα φαγητά της Εύβοιας. • Σε περίοπτη θέση θα είναι βεβαίως τα πιάτα που αναδείχτηκαν • Στην έκδοση θα μνημονεύονται όλα τα άτομα και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. • Το ίδιο υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ειδικές υποσελίδες των ιστοσελίδων του Επιμελητήριου Εύβοιας και του ΙΕΚ PRAXIS.  Τα Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον Νομό θα είναι πολλαπλά, όπως : • Γενικότερη τουριστική προβολή του Νομού. • Ιδιαίτερη προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό. • Καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων. • Αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης. • Υποστήριξη της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού. • Βελτίωση της επισκεψιμότητας του Νομού.  Για την διοργάνωση θα υπάρξει συνεργασία με τους ξενοδόχους και με τους επαγγελματίες εστίασης όλης της Εύβοιας ώστε το πιάτο που θα βραβευτεί να καθιερωθεί ως Ευβοϊκό  και να υπάρχει σε όλα τα μενού, όχι μόνο σε επίπεδο τοπικό αλλά και σε επίπεδο Χώρας.  Για Δηλώσεις συμμετοχής • Στείλτε την συνταγή σας σε οποιαδήποτε μορφή (αρκεί να είναι ευανάγνωστη και κατανοητή) • Συμπληρώστε οπωσδήποτε την κατηγορία που συμμετέχετε: ΦΑΓΗΤΟ ή ΓΛΥΚΟ • Γράψτε αναλυτικά το Όνομα, Επίθετο Το επόμενο βήμα μας είναι το επιμελητήριο να βγάλει μια σφραγίδα που να πιστοποιεί όλα τα ευβοϊκά προϊόντα.  Θέλουμε η Εύβοια να αποκτήσει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μέσα από τις γεύσεις της και τα προϊόντα της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…