Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Συνέντευξη Τύπου με θέμα: « ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΥΒΟΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ», έδωσαν την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013, η Γ.Γ. του Επιμελητηρίου κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη, ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Ευάγγελος Κούκουζας. Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Παύλου και κ.Ιωάννης Φρουδαράκης. Τον διαγωνισμό διοργανώνει το Επιμελητήριο Ευβοίας σε συνεργασία με τον Τομέα Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS, με στόχο την αναζήτηση και την διατήρηση των τοπικών συνταγών της Ευβοίας και την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού τοπικού φαγητού και γλυκού.

Η κ. Αγιοστρατίτη ανέφερε ότι, το Επιμελητήριο Εύβοιας έχει προγραμματίσει μια σειρά ενεργειών με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση των Ευβοϊκών Προϊόντων. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν προϊόντα του Νομού μας μοναδικής προέλευσης και γεύσης που όμως δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Σαν πρώτο βήμα το Επιμελητήριο διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στις 30 Ιανουαρίου στις 11:00 με θέμα «Πιστοποίηση – Εξωστρέφεια  και Ανάπτυξη ΜΜΕ» με σκοπό τα προϊόντα μας να τηρούν τις προϋποθέσεις πιστοποίησης, τυποποίησης και ετικέτας.  Το Επιμελητήριο συνεχίζει με την διοργάνωση  του διαγωνισμού «Το Πιάτο της Εύβοιας»  έτσι ώστε μέσα από τις γεύσεις του Νομού μας να υπάρξει μια προβολή της Ευβοίας με ιδιαίτερη Ταυτότητα.
  Στόχος μας είναι να γνωρίσει ο κόσμος μέσα από τις γεύσεις μας, τα προϊόντα μας, τις επιχειρήσεις και την Εύβοια.  Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος συνεργαζόμαστε με το ΙΕΚ PRAXIS που διαθέτει σχολή Μαγειρικής και εργαστήριο με καταξιωμένους ΣΕΦ.  Στα πλαίσια  του διαγωνισμού που ξεκινάμε έχουν δικαίωμα όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες εστίασης της Εύβοιας, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την  Διαδικασία :   • Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες στον Διαγωνισμό: Φαγητό και Γλυκό. • Ο Διαγωνισμός θα επικοινωνηθεί σε όλο το Νομό με αφίσες και φυλλάδια, αλλά και με ηλεκτρονικά και ραδιοφωνικά μηνύματα. • Κάθε άτομο ή επιχείρηση στέλνει την συνταγή του, συμμετέχοντας μόνο σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. • Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τις 10 καλύτερες συνταγές από κάθε κατηγορία, με κριτήρια όπως: αντιπροσωπευτικότητα, πρωτοτυπία, μοναδικότητα, δυνατότητα καθιέρωσης, απλότητα κλπ. • Φυσικά πριν από αυτό θα υπάρξει προεπιλογή για αποκλεισμό τυχόν συνταγών που δεν συνάγουν με το πνεύμα του διαγωνισμού. • Οι διαγωνιζόμενοι των οποίων οι συνταγές θα προκριθούν θα κληθούν να υλοποιήσουν τις συνταγές τους στο Εργαστήριο Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ PRAXIS στην Χαλκίδα, με την επίβλεψη και βοήθεια του team των chefs της σχολής. • Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει το καλύτερο γλυκό και το καλύτερο φαγητό και θα τους απονείμει τον τίτλο ΠΙΑΤΟ της ΕΥΒΟΙΑΣ, ΓΛΥΚΟ της ΕΥΒΟΙΑΣ. • Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Χαλκίδας, όπου στον μπουφέ θα υπάρχουν εδέσματα από τα 10 καλύτερα κάθε κατηγορίας (φαγητό-γλυκό). • Όλες οι συνταγές που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό μετά την προεπιλογή, θα περιληφθούν σε καλαίσθητο τόμο – έκδοση με τα γλυκά και τα φαγητά της Εύβοιας. • Σε περίοπτη θέση θα είναι βεβαίως τα πιάτα που αναδείχτηκαν • Στην έκδοση θα μνημονεύονται όλα τα άτομα και όλες οι επιχειρήσεις εστίασης που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. • Το ίδιο υλικό θα είναι διαθέσιμο σε ειδικές υποσελίδες των ιστοσελίδων του Επιμελητήριου Εύβοιας και του ΙΕΚ PRAXIS.  Τα Οφέλη για τις επιχειρήσεις και τον Νομό θα είναι πολλαπλά, όπως : • Γενικότερη τουριστική προβολή του Νομού. • Ιδιαίτερη προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό. • Καθιέρωση αναγνωρίσιμων τοπικών προϊόντων. • Αύξηση της ζήτησης στις επιχειρήσεις εστίασης. • Υποστήριξη της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού. • Βελτίωση της επισκεψιμότητας του Νομού.  Για την διοργάνωση θα υπάρξει συνεργασία με τους ξενοδόχους και με τους επαγγελματίες εστίασης όλης της Εύβοιας ώστε το πιάτο που θα βραβευτεί να καθιερωθεί ως Ευβοϊκό  και να υπάρχει σε όλα τα μενού, όχι μόνο σε επίπεδο τοπικό αλλά και σε επίπεδο Χώρας.  Για Δηλώσεις συμμετοχής • Στείλτε την συνταγή σας σε οποιαδήποτε μορφή (αρκεί να είναι ευανάγνωστη και κατανοητή) • Συμπληρώστε οπωσδήποτε την κατηγορία που συμμετέχετε: ΦΑΓΗΤΟ ή ΓΛΥΚΟ • Γράψτε αναλυτικά το Όνομα, Επίθετο Το επόμενο βήμα μας είναι το επιμελητήριο να βγάλει μια σφραγίδα που να πιστοποιεί όλα τα ευβοϊκά προϊόντα.  Θέλουμε η Εύβοια να αποκτήσει ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ μέσα από τις γεύσεις της και τα προϊόντα της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και Στενή. Η Άνω Σέττα α

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια. •              Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο