Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ


Το ταξίδι του Μεγάλου Ευβοιώτη, Κουμιώτη Ναυάρχου Νίκου Παππά για την αιωνιότητα ξεκίνησε… Σαράντα χρόνια πριν τον Μάη του 1973 ξεκίνησε το ηρωϊκό ταξίδι του στην  Ιστορία.
Μεγάλος Έλληνας ο Νίκος Παππάς, κατέκτησε αυτή την θέση στη συνείδηση του λαού και της Ιστορίας με τον ηρωϊσμό του στην θρυλική ανταρσία του Βέλους, με την θεμελιωμένη σε αξίες και αρχές διαδρομή του ως Ηγέτη του Ναυτικού, με την αυστηρή προσήλωσή του σε αυτές τις αρχές και τις αξίες  και την μετουσίωση τους σε καθαρό λόγο εθνικής συνείδησης, σε μήνυμα πραγματικής ηγεσίας προς τους δήθεν ηγέτες της σημερινής Ελλάδας.
Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ….ΦΑΡΟΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΡΘΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ  ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΒΟΙΩΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΗΓΗΤΟΡΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ «ΕΥΒΟΙΑ 2020» ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΒΕΛΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ  ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση του Ναυάρχου Ν.Παππά
Προς: Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων
Τους υποψήφιους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για βουλευτές

Κύριοι επίδοξοι κυβερνήτες του σκάφους ΕΛΛΑΣ.
Πέρασαν τρεις μήνες από την δημόσια παραίνεσή μου προς εσάς να δείξετε στην πράξη ότι γνωρίζετε και αποδέχεστε τα χαρακτηριστικά αλλά και τις ευθύνες του «ηγέτη».
Η ταπεινή μου φωνή αποδείχθηκε και αυτή, όπως και άλλων, «…βοώντος εν τη ερήμω.»
Στους τρείς αυτούς μήνες όμως ο καιρός «φρεσκάρισε» κι άλλο.
Το πλοίο κινδυνεύει να υποστεί βαριά αβαρία στο μάτι του Ευρωπαϊκού τυφώνα και εσείς συνεχίζετε να συζητάτε για το ποια πορεία πρέπει να πάρει.
Συνεχίζετε να απολαμβάνετε την προσωπική σας πολυτέλεια και να αναζητείτε την ικανοποίηση της πολιτικής σας ματαιοδοξίας την ώρα που πολίτες των οποίων εσείς θέλετε να ηγηθείτε αναζητούν πολύτιμα φάρμακα για να διατηρηθούν στη ζωή.
Η Ελλάδα πέρασε και δυσκολότερες ακόμα στιγμές στην ιστορία της.
Τις ξεπέρασε όταν οι ηγέτες της πρώτοι ξεπέρασαν τον διχασμό που ως κατάρα του γένους μας ταλανίζει και, ενωμένοι οι ίδιοι στο εθνικό συμφέρον, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή της κοινωνίας.
Με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τους επικοινωνιακούς εκβιασμούς, τους αδιέξοδους δογματισμούς, την αδράνεια, την αλαζονεία της μικρής ή μεγάλης εξουσίας σας και τις παλινδρομήσεις θέσεων και υποσχέσεων, έχετε πανικοβάλλει την κοινωνία.
Έχετε συνθλίψει κάθε συνεκτικό της παράγοντα γιατί στον πανικό επικρατεί σύγχυση και το ένστικτο της ατομικής επιβίωσης και όχι αυτό της αλληλεγγύης.
Έμειναν λίγες μέρες από τη νέα εκλογική διαδικασία.
Σταματήστε να διαλαλείτε αορίστως το τι θα κάνετε και πέστε στον λαό το πώς θα το κάνετε. Μην εκπέμπετε φρούδες ελπίδες. Δεσμευτείτε για την αποδέσμευσή σας από κάθε διαπλοκή και για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων τιμωρίας αυτών που καταχρώνται την εξουσία λυμαινόμενοι τον δημόσιο πλούτο.
Δώστε το παράδειγμα και ξεκινήστε από τον εαυτό σας. Παραιτηθείτε από τώρα των προκλητικών προνομίων, μισθών και συντάξεων, υποσχεθείτε τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών αλλά και των Υπουργών, Γραμματέων, παρακοιμώμενων και αργυρώνητων συμβούλων.
Εξασφαλίστε πρώτα απ’ όλα την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη στη ζωή και στον θάνατο.
Εξασφαλίστε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας που με ευθύνη σας διασύρεται παγκοσμίως.
Αντιληφθείτε επιτέλους ότι το πλοίο ΕΛΛΑΣ είναι γερό σκαρί. Το πλήρωμά του σκληροτράχηλο και με αντοχή στις κακουχίες που απέδειξε επί αιώνες. Αλλά χωρίς μαγκιόρο καπετάνιο δεν ταξιδεύεται στον Ευρωπαϊκό Κυκλώνα…


Σχόλια