Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΜΕ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ LAFARGE!!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Τσιμεντοβιομηχανία LAFARGE (ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ) ανακοίνωσε στις 26/3 τη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η πολυεθνική στα δικαιώματα των εργαζομένων και αποβλέπει στην αύξηση της κερδοφορίας της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Την ίδια στιγμή στις άλλες παραγωγικές μονάδες ζητάει μειώσεις.
Τα σχέδια της πολυεθνικής μπορούν και πρέπει να ανατραπούν.
Ο μοναδικός τρόπος για να γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο είναι να ανατρέψεις τους σχεδιασμούς τους στην πράξη. Τα σχέδια για αύξηση της κερδοφορίας να καταλήξουν σε αύξηση της χασούρας. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η μαζικοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα πρώτα και κύρια στον όμιλο και κατ’ επέκταση στον κλάδο, σε ολόκληρη την εργατική τάξη.
Είναι γνωστό ότι στο κοντινό παρελθόν αυτή η συμπαράσταση δεν εκφράστηκε από τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των άλλων σωματείων στο Βόλο και στο Μηλάκι και αυτό είναι κάτι που το έχει πάρει υπόψη της η LAFARGE!!! Όμως πρέπει και εμείς να πάρουμε υπόψη μας ότι περισσότεροι σήμερα απ’ ότι χθες κατανοούν ότι ατομική λύση δεν υπάρχει. Τέτοιοι εργαζόμενοι είναι σίγουρο ότι βρίσκονται και στο εργοστάσιο στο Αλιβέρι και στο εργοστάσιο στο Βόλο. Είναι ανάγκη ο άμεσος συντονισμός στον όμιλο και στο κάτω – κάτω αν δεν ανταποκριθούν οι πλειοψηφίες στις Διοικήσεις των σωματείων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κρατήσουν την ίδια στάση και οι εργαζόμενοι.

Εκεί είναι αναγκαίο να προσανατολιστεί ο αγώνας, άλλωστε αυτή η μάχη δεν είναι μόνο για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι Τσιμεντάδες της Χαλκίδας. Η παραγωγική διαδικασία με σκοπό το κέρδος έχει σαν αποτέλεσμα τη στιγμή που χρειάζονται νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά – αντισεισμικά έργα, οδικό δίκτυο που δεν υπάρχει σε ολόκληρη την Εύβοια, την ίδια στιγμή να καταγράφεται πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας
70 - 80% και απόφαση για κλείσιμο του Τσιμεντάδικου. Σε όλη την παραγωγική διαδικασία τα ίδια γίνονται. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ο κάθε εργαζόμενος κινδυνεύει να γίνει άνεργος, να βρεθεί στην ίδια θέση, αν αυτό απαιτεί η αύξηση της κερδοφορίας. Οι εργαζόμενοι μόνο ενωμένοι απέναντι σε τους σχεδιασμούς μπορούμε να δώσουμε λύσεις και για την άμεση βελτίωση της ζωής μας και την οριστική απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές μας.
Συνάδελφοι Τσιμεντάδες ένας αγώνας με τέτοιο περιεχόμενο έχει μεγάλη δυναμική. Το ΠΑΜΕ θα διατάξει ότι δυνάμεις διαθέτει για τη μαζικοποίηση και κλιμάκωση. Ήδη στον Βόλο η ΔΑΣ (παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση. Στην Γενική Συνέλευση στην ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι ο εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ πρότεινε συντονισμό της δράσης στον όμιλο. Καλούμε τις διοικήσεις των σωματείων σε Αλιβέρι και Βόλο, τις πλειοψηφίες στα αντίστοιχα ΕΚ και Ομοσπονδίες να αναλογιστούν την ευθύνη που πρέπει να σηκώσουν. Εδώ απαιτείται σκληρός ταξικός αγώνας που να οργανωθεί μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις με το παραπάνω περιεχόμενο. Για να σπάσει οποιαδήποτε αυταπάτη ότι εργάτες και αφεντικά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, ότι δεν είναι μπόρα που θα περάσει, ότι όλοι έχουμε συμφέρον να μην κλείσει το Τσιμεντάδικο.
Στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούμε το ΔΣ σε άμεση συνεδρίαση με πρόγραμμα κλιμάκωσης του αγώνα ως εξής: Συνέλευση αντιπροσώπων το Σάββατο 6/4 για να συζητηθεί το παραπάνω περιεχόμενο και προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/4, ως πρώτη απάντηση.
Ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να αποτελέσει παρακαταθήκη για την Εργατική Τάξη. Να αποδείξει ότι η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να φέρει τα πάνω – κάτω, να ηγηθεί στην οργάνωση μιας άλλη κοινωνίας που τα εργοστάσια δεν θα ανοίγουν και θα κλείνουν ανάλογα με τις ορέξεις του καπιταλιστή, αλλά η παραγωγή θα εντάσσεται σε κεντρικό, πανεθνικό σχεδιασμό με βάση της λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανεργία.

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ
ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως:
Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο πάνω από  2.0…