Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΑΙΑ. ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 25 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012.
Ξεκίνησε σήμερα στην Ιστιαία το Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Γεωργών που οργανώνει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης. Είναι το δεύτερο Πρόγραμμα που υλοποιείται στην Εύβοια ενώ την προσεχή Παρασκευή ξεκινά και το  τρίτο που θα διεξαχθεί στην Χαλκίδα.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε Νέους Γεωργούς που έχουν ήδη ενταχθεί σε Πρόγραμμα χρηματοδότησης του επενδυτικού τους σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση  και η παρακολούθηση της κατάρτισης είναι μέρος του Προγράμματος χρηματοδότησης και προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή της. Στην Εύβοια η διεξαγωγή των προγραμμάτων είχε καθυστερήσει επειδή για πέντε χρόνια δεν είχε λειτουργήσει το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης. Μετά την συγκρότηση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ το Κέντρο της Νέας Αρτάκης στελεχώθηκε και έτσι έγινε δυνατή η παροχή της κατάρτισης σε πενήντα περίπου δικαιούχους Νέους Γεωργούς από όλη την Εύβοια και την Σκύρο.
Ήδη το πρώτο Πρόγραμμα  που διεξάγεται στην Χαλκίδα ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Στη διεξαγωγή του συνέβαλε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την παραχώρηση της Αίθουσας Συσκέψεων στο Διοικητήριο.
Για την διεξαγωγή του Προγράμματος στην Ιστιαία συνέβαλε, εκτός από την υπεύθυνη κατάρτισης του κέντρου, ο Βορειοευβοιώτης Πρόεδρος του ΕΛΓΟ  ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Βασίλης Γκίκας αλλά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Εύβοιας που με απόφαση του Προέδρου κ. Παναγιώτη Σίμωση παραχώρησε την αίθουσά του στην Ιστιαία και την διοικητική υποστήριξη του Προγράμματος.
Οι Νέοι Γεωργοί, παρότι η χρονική περίοδος χαρακτηρίζεται από τις αυξημένες γεωργικές υποχρεώσεις, παρακολουθούν με παραδειγματική τακτικότητα τα μαθήματα. Με την ίδια διάθεση ξεκίνησαν σήμερα και το Πρόγραμμα στην Ιστιαία.
Η  Υπεύθυνη Κατάρτισης του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης κ. Ελένη Πινακούλα ανέπτυξε τη σημασία του Προγράμματος και ανέλυσε τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων. Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την μεγάλη σημασία των Προγραμμάτων αυτών για τους Νέους Γεωργούς της Εύβοιας και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Εύβοιας για την έμπρακτη υποστήριξή τους σε μία περίοδο πολύ δύσκολη και για τους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Η κ. Πινακούλα και η κ. Αγγελική Τσούτα αρμόδια για τα οικονομικά του Προγράμματος, ενημέρωσαν αναλυτικά για τις διαδικασίες κατάρτισης ενώ παρουσιάστηκε συνοπτικά το Πρόγραμμα των 25 ημερών στο οποίο θα διδάξουν αξιόλογοι επιστήμονες από την Αθήνα και την Εύβοια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…