Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ» ΜΕ ΤΟ «ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ» ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.


ΜΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μουσική πανδαισία ήταν μία ακόμη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαρλώτας» που γέμισε νότες και μελωδίες το Θέατρο Παπαδημητρίου το βράδυ του Σαββάτου, 3 Νοέμβρη 2012.
Το Φωνητικό Σύνολο Κοριτσιών του Ωδείου  στην πρώτη του εμφάνιση  κατέπληξε για την οργάνωση και κυρίως την μελωδική του συγχορδία. Δέκα από τα καλύτερα σύγχρονα τραγούδια, από τα «Τερατάκια της Τσέπης» του Α.ΜΠΡΑΝΤΟΥΑΡΤΙ και το «Φτιάξε το δικό σου παραμύθι» του Δ.ΤΣΑΚΝΗ έως το «Θεός αν είναι» του Γ.ΒREGOVIC και το «Γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον», πάλι του Δ. ΤΣΑΚΝΗ ενώ ενδιάμεσα ακούστηκαν: «Δεν θα δακρύσω πια για σένα» του Φ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ, «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» του Λ. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ, «Το Χειροκρότημα» της Δ. ΓΑΛΑΝΗ, «Ο ανθρωπάκος» του Γ. ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ και «Μικρή Πατρίδα" του Γ. ΑΝΔΡΕΟΥ.
Οι καταπληκτικές φωνές των κοριτσιών, με τις μεγαλύτερες σε ρόλο σολίστ να παρουσιάζουν θεσπέσιες φωνητικές επιδόσεις που θα ζήλευαν πολύπειροι επαγγελματίες, γέμισαν με συναισθήματα τα δυναμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ επίκαιρα μηνύματα των στίχων.
Το φωνητικό σύνολο αποτελούσαν : η Ευτυχία Αντωνιάδου, η Μαρία Αποστολοπούλου, η Μάγια Γιαννάκου – Καίσαρη, η Μαίρη Γκεζέπη, η Παρασκευή Καλαφάτη, η Νεφέλη Καρποδίνη, η Λουκία Κατσούλη, η Κατερίνα Μουλάλη, η Άννη Μπαράκου, η Γεωργία Μπαράκου, η Αναστασία Παπαδοπούλου, η Ζωή Σπυράκη, η Αρτεμησία Τριανταφύλλη, η Ιωάννα Τριανταφύλλη και η Παναγιώτα Φρατζή.
Δημιουργός του Φωνητικού Συνόλου η κ. Ιωάννα Γκαρά που συνόδευσε τα κορίτσια στο πιάνο
Στο δεύτερο μέρος οι Μουσικοί – δάσκαλοι του Ωδείου- Δημήτρης Δεδενές, στο μπουζούκι, Όλγα Κετσεμενίδου, στο πιάνο, Δημήτρης Κικίδης, στη κιθάρα και Έκτορας Μάγος, στα κρουστά, καθώς και η Φωτεινή Καπαγιάννη και Λευτέρης Πνευματικός στο τραγούδι, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ με δεκατρία καταπληκτικά τραγούδια.
Στο τέλος, στο φινάλε, μαζί Ορχήστρα και Φωνητικό Σύνολο ξανατραγούδησαν τα «τερατάκια» και τον «μαθητή» του Ζαμπέτα ενώ έκλεισαν με το τραγούδι «Στου Θωμά το Μαγαζί» από το Ρεμπέτικο του Ξαρχάκου.
Ήδη από το πρώτο μέρος ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Πάνος Στέλιος, ανέβηκε στην σκηνή και διεύθυνε την χορωδία ενώ στο φινάλε συνόδευσε την ορχήστρα και την χορωδία στο πιάνο.
Το διαρκές και ζεστό χειροκρότημα άξιζε στα κορίτσια του Φωνητικού Συνόλου, στην Γιάννα Γκαρά αλλά και στον  Πάνο Στέλιο που με τη διεύθυνσή του το Ωδείο έχει γίνει μία από τις πιο πλούσιες εστίες πολιτισμού και μουσικής παιδείας στην Χαλκίδα τιμώντας επάξια τον τίτλο του: Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας»Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συζήτηση με τον Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Νίκο Τράκο 
Η ανάπτυξης της ανατολικής πλευράς της Εύβοιας καταμεσίς στο Αιγαίο και στην γειτονιά της μητροπολιτικής Αττικής αποτελεί μία κρίσιμη πτυχής της γενικής αλλά ανεύρετης έως τώρα ευβοϊκής ανάπτυξης. Το ιστολόγιο αυτό, το "ΕΥΒΟΙΑ 2020" ανοίγει το διάλογο συζητώντας με δύο έμπειρους επιστήμονες που διακρίνονται για τη δημιουργική τους σκέψη και το πλούσιο μελετητικό έργο τους, τον Αρχιτέκτονα- Χωροτάκτη κ. Λίνο Τριανταφυλλίδη και τον Συγκοινωνιολόγο- Πολιτικό Μηχανικό κ. Νίκο Τράκο. Η Εύβοια περιμένει το τρένο της …. από την εποχή του Τρικούπη Η Ανατολική Εύβοια παραμένει απομονωμένη, εγκαταλελειμμένη και αναξιοποίητη. Η δημιουργία οδικού και σιδηροδρομικού άξονα που να συνδέει τη Χαλκίδα με το λιμάνι της Κύμης, την δυτική με την ανατολική πλευρά του νησιού  είναι ένα αίτημα που «εκκρεμεί» από την εποχή του Τρικούπη.

Η πρόταση και το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη, πέρασαν στην ιστορία. Τότε υπήρχε το κίνητρο της αξιοποίησης του χ…

Το νέο λιμάνι στη Χαλκίδα θα δώσει και πάλι ζωή στην Εύβοια

 Αναδημοσίευση από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Μηνάς Τσαμόπουλος Δικαίωμα στην ελπίδα έχει πλέον η Εύβοια, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα. Το νησί που δεσπόζει στο Αιγαίο ελέγχοντας τα θαλάσσια περάσματα προς και από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο παλεύει με τους «δαίμονές» του τόσα χρόνια αφού έχει ένα αρνητικό πανευρωπαϊκό ρεκόρ. Είναι ο πρώτος νομός στην Ευρώπη σε άνεργους νέους. Μία γεωγραφική περιοχή που την τετραετία 1985-1989 είχε το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γηραιά  Ήπειρο, καταδικάστηκε στη συνέχεια σε βιομηχανικό μαρασμό, με τα λουκέτα που μπήκαν στα εργοστάσια, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους που κατέχουν μοναδική τεχνογνωσία. Η οικονομική ξαστεριά για την Εύβοια έρχεται από τη θάλασσα, με μοχλό ανάπτυξης τον Οργανισμό Λιμένων Νήσου Εύβοιας (ΟΛΝΕ)  ο οποίος προήλθε από τη συνένωση 10 Λιμενικών ταμείων  και στις 30 Ιουνίου συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με μετόχους το υπουργείο Οικονομίας, Υπο…

Η πρόταση του Β2 Σταδίου του ΣΧΟΟΑΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.

 Αναγκαία η ενημέρωση και η συμμετοχή πολιτών και φορέων.

Στην φάση της διαβούλευσης έχει τεθεί -έστω τυπικά-  εδώ και πολλές εβδομάδες η πρόταση της Β2 Φάσης της Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Αυλώνος. Πρόκειται για την τελική φάση της εκπόνησης του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του πρώην Δήμου Αυλώνος και νυν Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Με άλλα λόγια πρόκειται για το χωροταξικό σχέδιο  που καθορίζει τις χρήσεις γης και τους όρους οικιστικής ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Αυλώνος. Πρόκειται για μία σημαντική προγραμματική διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται μετά από την φάση αυτή, με την έγκρισή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. Οι δύο προηγούμενες φάσεις πέρασαν από τυπικές και μάλλον «ανεμικές» διαβουλεύσεις, ειδικά η πρώτη, η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, στην οποία το μεν κείμενο έβριθε λαθών και παραλείψεων η δε δημόσια διαβούλευση σε επίπεδο Δήμου υπήρξε σχεδόν ανύπαρκτη. Στην δεύτερη φάση τα πράγ…