Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ» ΜΕ ΤΟ «ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ» ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.


ΜΙΑ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΗ ΕΣΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Μουσική πανδαισία ήταν μία ακόμη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας «Νίκος Σκαρλώτας» που γέμισε νότες και μελωδίες το Θέατρο Παπαδημητρίου το βράδυ του Σαββάτου, 3 Νοέμβρη 2012.
Το Φωνητικό Σύνολο Κοριτσιών του Ωδείου  στην πρώτη του εμφάνιση  κατέπληξε για την οργάνωση και κυρίως την μελωδική του συγχορδία. Δέκα από τα καλύτερα σύγχρονα τραγούδια, από τα «Τερατάκια της Τσέπης» του Α.ΜΠΡΑΝΤΟΥΑΡΤΙ και το «Φτιάξε το δικό σου παραμύθι» του Δ.ΤΣΑΚΝΗ έως το «Θεός αν είναι» του Γ.ΒREGOVIC και το «Γυρίζω την πλάτη μου στο μέλλον», πάλι του Δ. ΤΣΑΚΝΗ ενώ ενδιάμεσα ακούστηκαν: «Δεν θα δακρύσω πια για σένα» του Φ. ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ, «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» του Λ. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ, «Το Χειροκρότημα» της Δ. ΓΑΛΑΝΗ, «Ο ανθρωπάκος» του Γ. ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ και «Μικρή Πατρίδα" του Γ. ΑΝΔΡΕΟΥ.
Οι καταπληκτικές φωνές των κοριτσιών, με τις μεγαλύτερες σε ρόλο σολίστ να παρουσιάζουν θεσπέσιες φωνητικές επιδόσεις που θα ζήλευαν πολύπειροι επαγγελματίες, γέμισαν με συναισθήματα τα δυναμικά και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ επίκαιρα μηνύματα των στίχων.
Το φωνητικό σύνολο αποτελούσαν : η Ευτυχία Αντωνιάδου, η Μαρία Αποστολοπούλου, η Μάγια Γιαννάκου – Καίσαρη, η Μαίρη Γκεζέπη, η Παρασκευή Καλαφάτη, η Νεφέλη Καρποδίνη, η Λουκία Κατσούλη, η Κατερίνα Μουλάλη, η Άννη Μπαράκου, η Γεωργία Μπαράκου, η Αναστασία Παπαδοπούλου, η Ζωή Σπυράκη, η Αρτεμησία Τριανταφύλλη, η Ιωάννα Τριανταφύλλη και η Παναγιώτα Φρατζή.
Δημιουργός του Φωνητικού Συνόλου η κ. Ιωάννα Γκαρά που συνόδευσε τα κορίτσια στο πιάνο
Στο δεύτερο μέρος οι Μουσικοί – δάσκαλοι του Ωδείου- Δημήτρης Δεδενές, στο μπουζούκι, Όλγα Κετσεμενίδου, στο πιάνο, Δημήτρης Κικίδης, στη κιθάρα και Έκτορας Μάγος, στα κρουστά, καθώς και η Φωτεινή Καπαγιάννη και Λευτέρης Πνευματικός στο τραγούδι, παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ με δεκατρία καταπληκτικά τραγούδια.
Στο τέλος, στο φινάλε, μαζί Ορχήστρα και Φωνητικό Σύνολο ξανατραγούδησαν τα «τερατάκια» και τον «μαθητή» του Ζαμπέτα ενώ έκλεισαν με το τραγούδι «Στου Θωμά το Μαγαζί» από το Ρεμπέτικο του Ξαρχάκου.
Ήδη από το πρώτο μέρος ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Πάνος Στέλιος, ανέβηκε στην σκηνή και διεύθυνε την χορωδία ενώ στο φινάλε συνόδευσε την ορχήστρα και την χορωδία στο πιάνο.
Το διαρκές και ζεστό χειροκρότημα άξιζε στα κορίτσια του Φωνητικού Συνόλου, στην Γιάννα Γκαρά αλλά και στον  Πάνο Στέλιο που με τη διεύθυνσή του το Ωδείο έχει γίνει μία από τις πιο πλούσιες εστίες πολιτισμού και μουσικής παιδείας στην Χαλκίδα τιμώντας επάξια τον τίτλο του: Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας»



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και Στενή. Η Άνω Σέττα α

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια. •              Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο