Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ


Οι δεκατρείς Νέοι Γεωργοί που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Κατάρτισης. Από αριστερά: Γιώργος Χουλιάρας (Βίταλο Κύμης), Κατερίνα Μαστροκώστα (Δύστος), Χαράλαμπος Μαντάς (Άγιος Νικόλαος), Κατερίνα Λάμπρου (Δροσιά), Ανδρέας Αλεξανδρής (Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου), Ευαγγελία Κόλια (Στρόπωνες), Γιάννης Αλατζάς (Κήρυνθος), Ελευθερία Σταματάκη (Νέα Αρτάκη), Μιχάλης Τσότσος (Πέι Δοκού Χαλκίδα), Κατερίνα Καμπούρη (Στρόπωνες), Θανάσης Παπαϊώαννου (Στρόπωνες), Αργύρης Σούφρας (Καστέλα Ψαχνών), Γιώργος Ευαγγελινός ( Μύτικας)

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2012, το Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Γεωργών με  θέμα: ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ- ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ- ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ». Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Νέας Αρτάκης και ήταν το πρώτο που διοργανώθηκε μετά από έξι χρόνια πλήρους αδράνειας του Κέντρου. Η ανασύστασή του συμπίπτει με την έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» που προέκυψε  μετά τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «Δήμητρα», Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π, ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. το 2011.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν υποχρεωτικά δεκατρείς Νέοι Γεωργοί από την Εύβοια οι οποίοι έχουν χρηματοδοτηθεί για τις επενδύσεις τους στην γεωργική παραγωγή από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και η κατάρτιση αποτελούσε μέρος των δεσμεύσεών τους. Εάν δεν είχε λειτουργήσει το Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης αυτοί οι Νέοι Γεωργοί καθώς και άλλου τριάντα επτά υπόχρεοι έπρεπε να μετακινηθούν εκτός του Νομού για να παρακολουθήσουν την κατάρτιση.
Το Πρόγραμμα  είχε διάρκεια εκατό πενήντα (150) ωρών και αναπτύχθηκαν είκοσι πέντε (θεματικές ενότητες) ενώ έγιναν και δύο πρακτικές ασκήσεις. Στην κατάρτιση συμμετείχαν γεωτεχνικοί επιστήμονες πιστοποιημένοι στον ΕΚΕΠΙΣ τόσο από την Εύβοια όσο και από την Αθήνα. Τώρα που ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα οι καταρτισθέντες δικαιούνται πλέον να λάβουν και την τελευταία δόση της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιούν.
Το Πρόγραμμα διεξήχθη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και είχε την συμπαράσταση της Περιφέρειας και του αρμοδίου Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταμάτη Καπελέρη. Σημαντική πάντως ήταν και η συμβολή του Βορειοευβοιώτη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κ. Βασίλη Γκίκα ο οποίος στήριξε την επανεκκίνηση της λειτουργίας του κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης, χωρίς την δράση του οποίου οι Ευβοιώτες Νέοι Γεωργοί δεν θα είχαν την ευκαιρία να καταρτιστούν στον τόπο τους. Αντίστοιχη ασφαλώς είναι και η συμβολή τους στη διεξαγωγή του δεύτερου Προγράμματος που ήδη ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου 2012 στην Ιστιαία και το οποίο στηρίζει επίσης με την παροχή Αίθουσας και διοικητικής υποστήριξης το Επιμελητήριο Εύβοιας και ο πρόεδρός του κ. Παν. Σίμωσης.
Δομές, όπως το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Νέας Αρτάκης, έχουν ζωτική σημασία για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα στην Εύβοια, εφόσον ασφαλώς οργανωθούν και λειτουργήσουν σε νέα βάση αξιοποιώντας τις σύγχρονες μεθόδους κατάρτισης ενηλίκων και κυρίως εντάσσοντας στις θεματικές της κατάρτισης ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στηρίζοντας τόσο του Νέους Γεωργούς όσο και ενθαρρύνοντας την προώθηση νέων δομών οργάνωσης της παραγωγής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΕΚΑΝΩΝ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Εγκρίθηκε με την ΚΥΑ 167395/5-4-2013 το διατακτικό της οποίας έχει ως ακολούθως: Α. Συνοπτική περιγραφή του προγράµµατος Α.1 Γεωγραφική θέση Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Υ∆ 07) αποτελεί ένα από τα δεκατέσσερα υδατικά διαµερίσµατα, στα οποία διαιρέθηκε ο ελληνικός χώρος µε το  Νόµο 1739/1987 (ΦΕΚ 201/Α/20.11.1987) και αντιστοιχούν στις περιοχές λεκανών  απορροής ποταµών του άρθρου 3 του Π.∆.51/2007 όπως ορίζεται στην υπ΄αριθ.  706/2010 (ΦΕΚ1383/Β/2.9.2010) Απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων.  Το Υδατικό ∆ιαµέρισµα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας εκτείνεται γεωγραφικά σχεδόν σε  ολόκληρους τους Νοµούς Ευβοίας (και τη Σκύρο) και Βοιωτίας, µεγάλα τµήµατα των  Νοµών Φθιώτιδας (83,1%) και Φωκίδας (41,9%) και µικρά τµήµατα των Νοµών Αττικής  (7,2%) και Μαγνησίας (Σποράδες) (14,9%). Η συνολική του έκταση είναι 12.281 km2.Το  Υδατικό ∆ιαµέρισµα χαρακτηρίζεται µορφολογικά ορεινό έως ηµιορεινό. Στο  διαµέρισµα περιλαµβάνονται τέσσερα ορεινά συγκροτήµατα µε υψόµετρο

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΟΡΕΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναδημοσίευση από Agronews Η «Ελβετία της Ελλάδας», όπως είναι αλλιώς γνωστό το γραφικό χωριουδάκι του δήμου Ερέτριας είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων και είναι από τις πρώτες περιοχές της Εύβοιας που καλύπτονται το Χειμώνα με χιόνι. Η Σέττα, ή αλλιώς Σέτα, απέχει μόλις 128 χιλιόμετρα από την Αθήνα, περίπου δύο ώρες διαδρομή με το αυτοκίνητο.   Το όνομά της το πήρε, σύμφωνα με την παράδοση, από την πανέμορφη Γαλλίδα σύζυγο του Τούρκου ηγεμόνα, που επί τουρκοκρατίας του ανήκε η περιοχή. Λόγω της μορφολογίας της και της φυσικής της θέσης είναι ο ιδανικός προορισμός για τους   λάτρεις των ορεινών αποδράσεων το Χειμώνα   και το Καλοκαίρι. Το περιβάλλον της Σέττας θυμίζει τις Άλπεις, καθώς έχει πλατάνια, ελατοδάση, καστανοδάση με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Με «ορμητήριο» τη Σέττα μπορείτε να εξερευνήσετε με Jeep 4Χ4   και motocross τα κοντινά ορεινά χωριά Μετόχι, Μύστρος, Μανίκια, Μακρυχώρι,   Χιλιαδού, Τραχήλι, Παναγιά, Παρθένι και Στενή. Η Άνω Σέττα α

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ Κινητοποίηση Κυριακή 27/9, 10πμ στη Γέφυρα Βασιλικού

  Εμείς οι πληγέντες και κάτοικοι στην περιοχή του Ληλαντίου που “χτυπήθηκε” από τις καταστροφικές πλημμύρες, διεκδικούμε άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και προστασίας της ίδιας μας της ζωής. Η τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε, δεν ήταν μοιραίο να συμβεί σαν αποτέλεσμα «απρόβλεπτων, ακραίων καιρικών συνθηκών». Είναι ευθύνη των φορέων του κράτους (υπουργεία, περιφέρεια, δήμος) που δεν έχουν πάρει χρόνια τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής. Απαιτούμε από κυβέρνηση περιφέρεια και δήμο μέτρα για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μην κινδυνέψει ξανά η ζωή και το βιος μας: •              Nα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στο 100% χωρίς προϋποθέσεις και δάνεια. •              Να υλοποιηθούν άμεσα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά αντιδιαβρωτικά έργα. •              Να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση της λάσπης από σπίτια, μαγαζιά και χωράφια. •              Να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης σε υποδομές και το οδικό δίκτυο. Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί ο